Yerli Otomobil Togg Kompakt SUV bugün satışa sunulsa kaç para olur? Ucuz olma şansı bulunmuyor!

Yerli Otomobil Togg kaç para?
Yerli Otomobil Togg kaç para?

Yerli Otomobil Togg Kompakt SUV bugün satışa sunulsa kaç para olur? Ucuz olma şansı bulunmuyor! Yerli Otomobil Togg kaç para?

Instagram Hesabım

Yerli Otomobil markamız Togg, piyasaya ilk olarak kompakt SUV modeli satışa sunacak. Bu modelin isminin ne olacağı hala belirsizliğini koruyor. Ancak net bir şekilde numaralandırma sistemiyle isimlendirme yapılacağı açıklanmıştı. Yani BMW, Mercedes ve Audi modellerinde kullanılan türde bir isimlendirme olacak.

Togg markası ilk olarak ülkemizde kompakt SUV modelini satışa sunacak. Bu modelin maliyetini hesaplamak, elektrikli otomobilleri rakip fiyatlar olarak göstermek doğru değil.

Çünkü Togg yönetimi bu aracın içten yanmalı motora sahip rakipleriyle rekabet edecek bir fiyatta olacağını resmen açıkladı.

Bu açıklama 2023 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak Togg Kompakt SUV modelin ucuz olacağı anlamına gelmiyor. Yani karşımıza çıkacak model uygun fiyatlı bir otomobil olmayacak.

Peki Yerli Otomobil Togg bugün satışa sunulsa kaç para olur? Bunu hesaplamak yöneticilerin yaptığı açıklamayla çok basit. İçten yanmalı otomobillerin Türkiye fiyatlarına bakmak kaç para olacağını net bir şekilde ortaya koyuyor. Aşağıda bu konuda örnekler verdim.

Örnek 1

Peugeot 3008 kompakt SUV bugün Türkiye’de 912 bin TL ile 1 milyon 115 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Örnek 2

Kia Sportage kompakt SUV bugün Türkiye’de 870 bin TL ile 1 milyon 174 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Örnek 3

Nissan Qashqai kompakt SUV bugün Türkiye’de 860 bin TL ile 1 milyon 189 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Bu üç örnek modelden yola çıkarsak Togg kompakt SUV’un fiyatı donanım özelliklerine göre bugün 900 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında değişecek anlamına geliyor. Yani Togg ucuz olmayacak.

Hatta sıfır kilometre otomobillerin yükselen fiyatları nedeniyle Togg daha piyasaya çıkmadan zamlanmaya devam ediyor demek doğru olur. Çıkana kadar da otomobil fiyatları bu şekilde sürerse zamlanması sürecek.

Togg yönetimi keşke bu kompakt SUV modelle birlikte Yerli Üretim olan otomobillerin giriş paketleriyle rekabet edebilecek bir otomobili de aynı anda üretebilseydi. Yani küçük sınıf bir sedan ya da küçük sınıf bir HB olsa çok iyi olurdu.

Sıfır kilometre otomobillerin giriş modelleri için ÖTV düzenlemesi konusunda bir açıklama daha geldi!

Araba Habercisi Haziran 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Haziran 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 41. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 41. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

Yerli Otomobil Togg kaç para?

Yerli Otomobil Togg kaç para?

Yerli Otomobil Togg kaç para?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba