2020 Audi Q3 Sportback Modeli Tanıtıldı! Özellikleri Neler? Hibrit Motor Seçeneği de Var!

2020 Audi Q3 Sportback
2020 Audi Q3 Sportback

2020 Audi Q3 Sportback modeli tanıtıldı, özellikleri neler? SUV ihtişamıyla coupe çekiciliğini harmanlayan Audi Q3 Sportback modeli tanıtıldı. Audi Q3 Sportback etkileyici sportif tasarımına ek olarak, teknolojik yenilikleri ve dinamik yapısıyla da öne çıkıyor. 2020 Audi Q3 Sportback modeli tanıtıldı.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Dış tasarımda en önemli farklılıklardan biri artık Audi’nin yeni modellerinin karakteri haline gelen büyük sekizgen ızgara olarak dikkat çekiyor. Düşük tavan çizgisi ve kaslı gövdesiyle atletik bir yapıya sahip olan Audi Q3 Sportback, LED farlarıyla da oldukça şık bir duruş sergiliyor. Sportback versiyonunun boyutları normal versiyonuna göre 16 mm daha uzun, 49 mm daha yere yakın olarak belirlenmiş. Dingil mesafesi ise hem Audi Q3 hem de Audi Q3 Sportback için aynı kalarak iç mekanda ferahlık hissi bozulmamış.

2020 Audi Q3 Sportback
2020 Audi Q3 Sportback
2020 Audi Q3 Sportback
2020 Audi Q3 Sportback

 

Audi Q3 Sportback
Audi Q3 Sportback

İç mekanda ise Audi’nin sunduğu tüm teknolojileri sunmaya çalışan Audi Q3 Sportback, çok daha modern bir kokpite sahip durumda. Tüm Q3 Sportback modellerinde standart sunulacak olan 10.1 inçlik MMI multimedya ekranı ve hayalet ekran yer alıyor. Bel ve yanal desteklere sahip spor koltukları, Alcantara ve Twin deri kombinasyonuyla sunan Audi Q3 Sportback, standart olarak koltuk ısıtma özelliği de sunuyor. 530 litrelik bagajıyla da kullanışlı olmayı başarıyor.

Hibrit Motor Seçeneği de Var

Motor seçeneklerinde ise 2.0 TDI 150 beygirlik ve 190 beygirlik olmak üzere iki farklı dizel motora sahip olacak. Her iki motor da Audi’nin dört çeker sistemi olan quattro sistemine sahip olacak. Benzinli dört çeker olarak ise 2.0 TFSI motora sahip olacak olan Audi Q3 Sportback 230 beygir güç sunuyor. 1.5 litrelik 150 beygir güç üreten benzinli hibrit bir motor seçeneği de olan Audi Q3 Sportback de tüketimi azaltmak için silindir kapatma teknolojisi yer alıyor. 1.5 litrelik motor seçeneği sadece önden çeker S tronic olarak tercih edilebilecek.

Audi Q3 Sportback, Audi mühendisliğinin en üst seviyesindeki teknolojileri de sunuyor. Önde yer alan radarı sayesinde çarpışma uyarı, adaptif hız sabitleme, şerit takip yardımcısı ve kör nokta asistanı gibi özellikleri sunuyor. Ayrıca opsiyonel olarak da 360 derece kamera ve park asistanı da tercih edilebiliyor.

Gitgide artan SUV talebine karşılık Audi’nin sportifliği de bir arada sunacağı Audi Q3 Sportback şimdiden çok beğenilmeye başladı. Önümüzdeki ay Avrupa’da satışları başlayacak olan modelin, yoğun bir ilgi görmesi bekleniyor. Türkiye’de de yoğun ilgi görmesini beklediğimiz Audi Q3 Sportback, vergi oranları nedeniyle en çok 1.5 TFSI 150 beygirlik benzinli hibrit motorlu versiyonunu satacaktır. Henüz Türkiye fiyatı açıklanmayan modelin, fiyatının 300.000 TL üzerinde olacağını tahmin etmek zor değil.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

PSA Grubu 2019’un İlk Yarısında 2 Milyona Yakın Araç Sattı! Liderlik İstiyorlar!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba