2020 Opel Corsa Çok İddialı Geliyor! Düşük ağırlık ve sürtünme ile Avantajlı!

2020 Opel Corsa Özellikleri Yorumları
2020 Opel Corsa Özellikleri Yorumları

Opel, 5. Nesil Corsa ile yaptığı rüzgar tüneli testlerinde, modelin sınıfındaki en aerodinamik model olacağı iddiasında. Tasarımıyla aerodinamik özellikleri geliştirilen Corsa’nın, düşük hava sürtünmesi sayesinde dinamik bir sürüş ve yakıt verimliliği sağlayacak. 2020 Opel Corsa Özellikleri Yorumları.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Yeni Opel Corsa’nın tasarımında mümkün olduğunca yumuşak hatlarla geliştirilen aerodinamik özellikleri aktif hava perdesi ve arka tavanda yer alan spoiler destekliyor. Corsa, ön alan olarak önceki modele göre 2.13 metrekarelik bir azalma ile 0.29 gibi etkileyici bir sürtünme katsayısına sahip. Yakıt tüketimine ve karbon salınımına oldukça olumlu etki yapan aerodinamik özellikler NEDC standartlarına göre de test edildi. Yapılan testlerde önceki nesle oranla %10’luk bir gelişme olduğu belirlendi. Bu sayede de normal sürüşlerde %2, daha hızlı gidilen otoyol sürüşlerinde ise %5’e varan yakıt tasarrufu testler sonucunda onaylandı.

Ayrıca yeni Corsa’da aerodinamik özelliklere yardımcı olarak motorun altından arka aksa kadar uzanan düz bir panel bulunuyor. Bu şekilde de hava akışı araca en az sürtünme ile en arkaya ulaşabiliyor. Yeni Corsa’da yer alan aktif panjur sayesinde de sürtünme en aza indiriliyor. Soğutma havası gerekli olduğunda açılan geri kalan kısımda ise kapalı olan aktif panjur sınıfında ilk kez kullanılan bir özellik olarak da dikkat çekiyor.

Opel mühendislerinin Corsa’yı tam bir verimlilik örneği hale getirmelerindeki en önemli etken ise aracın ağırlığının azaltılmasıydı. Önceki nesle göre %10 gibi çarpıcı bir oranla hafifleyen yeni Corsa, 5. Nesliyle sadece 980 kg. ağırlığa sahip.

2020 Opel Corsa Özellikleri Yorumları. Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Mini’nin 60. Yıla özel versiyonu, Mini’nin Oxford fabrikasında üretildi. Mini, her yıl için bir modelini ve toplamda 60 modelini bir arada sergiliyor. Bu yıl boyunca Mini’nin sosyal medya hesaplarında, Mini kullanıcılarının arabalarına duydukları sevgi ve bağlılığı gösteren paylaşımlar yapılmaya devam edecek.

1959 yılında doğan Mini’nin ilk modeli Alec Issigonis tarafından tasarlandı ve otomobil dünyasında büyük bir etki yarattı. 1968 yılına kadar aynı model Oxford fabrikasında üretildi. Marka için yeniden doğuş denilebilecek ikinci tarih ise 2001 yılı. 2001 yılında BMW çatısı altına giren Mini, yeniden doğdu ve tüm dünyada satışlarını artırdı. Mini, geçtiğimiz yıl dünya genelinde 110 ülkede 400.000 adetin üzerinde satış yaptı.

Yazının devamını okumak için tıklayın!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

Chery Subat 2024 Araba Habercisi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

Yeni Skoda Modelleri 2024 0 km

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba