Dacia Sandero Stepway uygun fiyatının çok daha fazlasını sunuyor! İşte testte elde ettiğim sonuçlar!

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.
2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Dacia Sandero Stepway uygun fiyatının çok daha fazlasını sunuyor! İşte test sonucu elde ettiğim sonuçlar! 2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

INSTAGRAM HESABIM

Tamamen yeniden tasarlanan Yeni Sandero Stepway, atletik ve iddialı bir yorumla eski nesline kıyasla çok daha modern bir görünüme kavuşmuş. Ön tarafta logo dışında tüm detayların değiştiği modelde, yeni marka kimliğini tanımlayan Y şeklindeki ışık imzalı LED farlar ve krom görünümlü ön ızgara dikkat çekiyor. Yeniden konumlandırılan sis farları ise ön taraftaki bütünüyle değişen tasarım diline eşlik ediyor. Önden bakıldığında daha eğimli bir çizgiye sahip olan yan camlar, daha verimli tasarlanmış bir iç mekanın da habercisi niteliği taşıyor. Arka tarafta ise genişleyen omuzlar, Yeni Sandero Stepway’e güçlü bir karakter kazandırmış. Yeni nesille birlikte gizlenmesine rağmen kolay ulaşılabilir bagaj kapağı açma düğmesi, artan ergonominin sinyallerini veriyor. Radyo anteni ise tavanın arkasına doğru konumlanarak daha estetik bir görünüm sağlıyor.

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Dacia Sandero Stepway Yaşam Alanı

Yeni Sandero Stepway’in iç mekanı da dış tasarıma paralel olarak evrim geçirmiş. İç mekanda direksiyon haricinde tüm öğeler değişirken, derinlik ayarlı ve elektrik takviyeli hale gelen direksiyon daha yüksek bir sürüş konforu vadediyor. Ön panel, kapı panelleri ve koltuk döşemelerinde kullanılan dekoratif malzemeler, iç tasarımda göze hoş gelen bir tasarım bütünlüğü sağlamış. Yenilenen otomatik klima dizaynı, yeni tuş takımı ile birlikte ergonominin yanında şık bir görünüm ortaya çıkmış. Dacia’nın yeni tasarım diline işaret eden havalandırma ızgaraları, kalite algısını daha ileriye taşıyor. Konsolun üzerinde konumlanan multimedya ekranı ise teknolojik bir kokpit deneyimi yaşatıyor. Modellerde alınabilen 8 inç multimedya ekranı Dacia markası için bir ilk olma özelliği taşıyor. Yeni Sandero Stepway’deki gösterge panelleri de artık çok daha rahat okunabilir hale gelmiş.

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Yeni Sandero Stepway, tüketicilere zengin ve verimli bir motor yelpazesi sunuyor. Ayrıca araçta karşıma çıkan X-Tronic şanzımanla sınıfının en ulaşılabilir otomatik vites seçeneğini de getiriyor. Euro 6D-Full standardına uygun motorlardan 90 beygir güce sahip turbo beslemeli 1.0 litre TCe, 6 ileri manuel ya da X-Tronic şanzımanla sunuluyor. Bugüne kadar başarısını kanıtlayan, turbo beslemeli 100 beygir gücündeki ECO-G LPG motor seçeneğine ise 6 ileri manuel şanzımanla sahip olunabiliyor. B segmentindeki tek fabrika çıkışlı LPG seçeneği olma özelliğini sürdüren bu motorla Sandero Stepway, binek pazarında en düşük yakıt tüketim maliyetlerinden birini tüketicilerle buluşturuyor. Test otomobilinde en çok ilgi görmesini beklediğim 1 litrelik makine ve otomatik şanzıman kombinasyonu yer alıyordu. Bu ikilinin birlikteliği yaptığım testler sırasında özellikle şehir kullanımlarımda aradığım ne varsa bulmamı sağladı. 4500 d/d’de 90 HP güç üreten turbo benzinli motor, 1750 d/d’de 142 Nm torku kullanıma sunuyor. Açıklanan fabrika verilerine göre araç bu kombinasyonla 163 km/s son hıza ulaşırken, 0-100 km/s hızlanmasını 14.2 saniyede tamamlıyor. En can alıcı nokta olan tüketim konusundaysa fabrika verilerinde 5.2 litrelik tüketim verisi açıklanırken, yaptığım 100 km karma yol testinde 6.9 litrelik tüketim sonucuna ulaştım.

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Dacia Sandero Stepway test verileri. 2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Motor: 1.0 lt

Motor Hacmi: 999 cc

Maksimum Güç: 90 HP

Maksimum Tork: 142 Nm

Performans Verileri 0-100 km/s: 14.2 sn Test 14.7 sn

Maksimum Hız: 163 km/s

Karma tüketim: 5.2 lt Test: 6.9 lt

100-0 km/s fren: 40 metre

Fiyat 508.900 TL (24 Ekim 2022)

SUV sınıfının en çok satan modeli olan Dacia Duster test sonuçlarım nasıl? Fiyat/Performans onun işi!

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Araba Habercisi Ekim 2022 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Ekim 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 44. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 44. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

2022 Dacia Sandero Test Araba Habercisi.

Onu kullanmak otomobil tutkunlarının nefesini kesecek! Cupra Formentor VZ test sonuçlarım nasıl?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba