TESLA düşen satışların ardından fiyatlarda indirim yapmaya devam ediyor! Türkiye’de de ucuzladı!

2024 Tesla Model Y fiyatları.
2024 Tesla Model Y fiyatları.

TESLA düşen satışların ardından fiyatlarda indirim yapmaya devam ediyor! Türkiye’de de ucuzladı! 2024 Tesla Model Y fiyatları.

Bedavadan biraz fazla yakıyor! İyi ama nedir bu PHEV sistemi!

Okuyacağınız bu bilgiler Avrupa medyasının bugün öne çıkardığı haberden alındı. Dileyen herkes internet sitelerinde yapacakları bir araştırmayla bu haberleri bulabilir.

Tesla ile ilgili haberler: “Tesla, satışlardaki düşüşten sonra Çin, Almanya ve diğer önemli pazarlarda fiyatları düşürdü” başlığıyla verildi. Şirketin küresel satış rakamlarında çok uzun bir aradan sonra düşüş göstermesinin ardından fiyat indirimleri gelmeye başladı. Amerika’nın ardından Çin ve Almanya da dahil olmak üzere önemli pazarlarda araçları için önemli fiyat indirimleri yaptığını açıkladı. Fiyat indirimleri özellikle daha uygun fiyatlı Çinli EV üreticilerinin artan rekabeti karşısında talebi canlandırmayı ve pazar payını yeniden kazanmayı amaçlıyor. Marka, Çin’de yenilenen Model 3’ün başlangıç ​​fiyatını 14.000 yuan (1.930 $) düşürerek 231.900 yuan’a (32.000 $) indirdi. Benzer şekilde, Almanya’da Model 3’ün arkadan çekişli versiyonunun fiyatı 42.990 Euro’dan 40.990 Euro’ya düşürüldü. Tesla sadece Türkiye’de değil tüm pazarlarda kaybettiği pazar payını geri kazanmak için indirim yapıyor. Artan rekabet Tesla için yeni çözümler üretilmesi anlamına geliyor. Peki son olarak Türkiye’de Tesla adına neler oldu?

Tesla Türkiye ÖTV oranı düşük versiyonu Türkiye’de satışa sunmaya başladı. Yüzde 10 ÖTV dilimine giren Tesla Model Y kardeş modellerinden 1.3 milyon TL daha ucuz olan versiyonuyla dikkatleri üzerine çekti. Rekabet iyidir dedirten gelişmenin ardından Türkiye’de satışa sunulan bu Tesla Model Y’nin fiyatı 1.791.451 TL olarak açıklandı. İyi ama bu Tesla Model Y versiyonu nasıl bir araba? Fiyatının ucuzlamasının nedeni yüzde 10 ÖTV dilimine girmesi için arkadan itişli tek bir motorla satışa sunulması ve bu motor seçeneğinin 160 kW güç üretiyor olması. Burada en önemli konulardan birisi hemen satın alabilme imkanı. Aracın teslim tarihiyse Haziran ayı olarak belirtiliyor. 455 km menzil sunan Tesla Model Y Arkadan Çekiş, 0-100 km/s hızlanmasını 7.5 saniyede gerçekleştiriyor. Elektrikli otomobillerin son hızı yavaş durumunu da son hızı 217 km/s olarak açıklayarak değiştiriyor.

0 KM YEPYENİ OTOMOBİL YAĞMURU BAŞLADI! Ama bu daha başlangıç! İşte bu yıl satılacak araçlar!

2024 Tesla Model Y fiyatları.

2024 Tesla Model Y fiyatları.

2024 Tesla Model Y fiyatları.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba