DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor! İngiltere Fiyatı Belli Oldu!

DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor
DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor

DS markasının ilk %100 elektrikli kompakt SUV modeli DS 3 Crossback satışa sunuluyor. 50 kWh bataryaya sahip model 136 beygir güç ve 260 Nm torkuyla 0-50 km/s hızlanmasını sadece 3.3, 0-100 km/s hızlanmasını ise 8.7 saniyede tamamlıyor. Tam dolu bataryasıyla 320 kilometrelik menzil sunuyor. DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

DS 3 Crossback, konforuyla, iyileştiren yalıtımı ve tamamen sessiz motoruyla sınıfında yeni standartlar belirliyor. Tamamen aracın tabanına yerleştirilen batarya sayesinde de oldukça iyi bir yol tutuşa sahip. Eco, Normal ve Sport olarak da 3 farklı sürüş modu sunuyor. Hızlı şarj ile %80 şarja 30 dakikada ulaşabilen bataryası, 220V ev şarjıyla da 8 saatte tam doluma ulaşıyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı!

Otomotiv sektörünün giderek ‘elektriklendiği’ bugünlerde DS markası, DS 3 Crossback E-Tense modeliyle öne çıkıyor. İlk bakışta benzinli veya dizel modellerden çarpıcı bir farklılığı yok gibi gözükse de özel Pearl Crystal gövde rengi, saten-krom kaplamalar, E-Tense logoları ve egzozsuz arka tamponuyla göze çarpıyor.

Teknik özellikler olarak WLTP standartlarına 320 kilometre menzil sunan DS 3 Crossback, birçok kullanıcının kullanımına yeterli menzili sunuyor. Gaz pedalı bırakıldığında rejeneratif frenleme yaparak akü tekrar şarj olabiliyor. Hızlı şarj seçeneğine de sahip olan bataryasıyla yarım saat gibi bir sürede %80 kapasiteye ulaşabiliyor. Ancak tek fazlı veya 3 fazlı olarak da şarj edildiğinde sırasıyla 8 veya 5 saat içerisinde tam dolum gerçekleşebiliyor.

Batarya nedeniyle normal versiyonundan 350 kg. ağır olan elektrikli DS 3 Crossback, elektrik motorunun benzinli veya dizel motordan daha hafif olması sebebiyle 50 kg. ağırlık tasarrufu yaparak normal versiyondan sadece 300 kg. daha ağırdır. DS 3 Crossback E-Tense, yüksek performanslı bir ısı pompası sayesinde, bataryanın sıcaklık kontrolünü sağlayarak en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu kontrol sisteminin verdiği güvenle de 8 yıl veya 150.000 km batarya garantisi sunuluyor.

DS 3 Crossback E-Tense modelinin ilk teslimatlarının Ocak 2020’de başlıyor. İngiltere’deki satış fiyatı 32 bin Sterlin olarak belirlenmiş durumda.

DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor! Araba Habercisi Dergisi.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba