DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor! İngiltere Fiyatı Belli Oldu!

DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor
DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor

DS markasının ilk %100 elektrikli kompakt SUV modeli DS 3 Crossback satışa sunuluyor. 50 kWh bataryaya sahip model 136 beygir güç ve 260 Nm torkuyla 0-50 km/s hızlanmasını sadece 3.3, 0-100 km/s hızlanmasını ise 8.7 saniyede tamamlıyor. Tam dolu bataryasıyla 320 kilometrelik menzil sunuyor. DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

DS 3 Crossback, konforuyla, iyileştiren yalıtımı ve tamamen sessiz motoruyla sınıfında yeni standartlar belirliyor. Tamamen aracın tabanına yerleştirilen batarya sayesinde de oldukça iyi bir yol tutuşa sahip. Eco, Normal ve Sport olarak da 3 farklı sürüş modu sunuyor. Hızlı şarj ile %80 şarja 30 dakikada ulaşabilen bataryası, 220V ev şarjıyla da 8 saatte tam doluma ulaşıyor.

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı!

Otomotiv sektörünün giderek ‘elektriklendiği’ bugünlerde DS markası, DS 3 Crossback E-Tense modeliyle öne çıkıyor. İlk bakışta benzinli veya dizel modellerden çarpıcı bir farklılığı yok gibi gözükse de özel Pearl Crystal gövde rengi, saten-krom kaplamalar, E-Tense logoları ve egzozsuz arka tamponuyla göze çarpıyor.

Teknik özellikler olarak WLTP standartlarına 320 kilometre menzil sunan DS 3 Crossback, birçok kullanıcının kullanımına yeterli menzili sunuyor. Gaz pedalı bırakıldığında rejeneratif frenleme yaparak akü tekrar şarj olabiliyor. Hızlı şarj seçeneğine de sahip olan bataryasıyla yarım saat gibi bir sürede %80 kapasiteye ulaşabiliyor. Ancak tek fazlı veya 3 fazlı olarak da şarj edildiğinde sırasıyla 8 veya 5 saat içerisinde tam dolum gerçekleşebiliyor.

Batarya nedeniyle normal versiyonundan 350 kg. ağır olan elektrikli DS 3 Crossback, elektrik motorunun benzinli veya dizel motordan daha hafif olması sebebiyle 50 kg. ağırlık tasarrufu yaparak normal versiyondan sadece 300 kg. daha ağırdır. DS 3 Crossback E-Tense, yüksek performanslı bir ısı pompası sayesinde, bataryanın sıcaklık kontrolünü sağlayarak en verimli şekilde çalışmasını sağlıyor. Bu kontrol sisteminin verdiği güvenle de 8 yıl veya 150.000 km batarya garantisi sunuluyor.

DS 3 Crossback E-Tense modelinin ilk teslimatlarının Ocak 2020’de başlıyor. İngiltere’deki satış fiyatı 32 bin Sterlin olarak belirlenmiş durumda.

DS3 Crossback E Tense Ocak Ayında Satışa Sunuluyor! Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba