Elektrikli Araçların Menzili Uzuyor Fiyatları Ucuzluyor

Elektrikli Arabaların Menzili Artıyor!
Elektrikli Arabaların Menzili Artıyor!

Elektrikli Arabaların Menzili Artıyor, Elektrikli Otomobil Menzilleri, Elektrikli Araba Şarj Süresi, Elektrikli Otomobil Şarj Zamanı, Elektrikli Menzili gibi detaylar haberde. Delphi Teknoloji, yüksek verimli yeni nesil elektrikli ve hibrit araçların ana bileşenlerinden biri olan inventör üretiminde lider bir marka olarak öne çıkıyor. Şirketin bugünlerdeki en önemli ürünü ise yeni çıkardıkları 800 V silisyum karbür (SiC) invertör olarak dikkat çekiyor. Yeni çıkardıkları invertör ile birlikte önceden 400 V olan sistemlere oranla menzili iki katına çıkarıyor. Aynı zamanda da şarj süresini yarıya indiriyor. Elektrikli Arabaların Menzili Artıyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Delphi Teknoloji, yeni nesil elektrikli arabaların daha uzun mesafeler kullanılabilmeleri ve daha hızlı şarj sürelerine sahip olmaları için verimlilik artışını gerçekleştirdiği iş ortaklıklarıyla sağlıyor. Silisyum Karbür yarı iletken üretiminde lider olan Cree firmasıyla ortaklığa imza atıldı. İnvertör, yani güç çevirici, doğru akımı alternatif akım çeviren elektriksel bir güç çeviricisidir.
Küresel araç üretiminin 2025 yılına kadar %45’inin elektrikli hale geleceği tahmin ediliyor. Bu rakamın 2030 yılına kadar %57’ye çıkması bekleniyor. Bu noktada invertörler, en önemli elektrifikasyon bileşenlerinden biri ve araç performansı üzerinde de önemli bir etkiye sahip durumdadır.

800 Voltta çalışan yeni Delphi Teknoloji SiC invertörüyle, elektrikli araba geliştiren mühendisler artık diğer güç aktarma sistemlerini de optimize etmek için ek bir esnekliğe sahip olacak. Bu seçenekler daha fazla menzil veya daha küçük bir pil içeriyor. Ultra hızlı şarj ve daha küçük, daha hafif, daha ucuz kablolar ve frenleme esnasında araç kinetik enerjisinin daha fazla sağlanması sağlanıyor. Bu sayede de aracın menzili uzuyor. Aynı zamanda araçların fiyatları da daha makul seviyelere iniyor.

Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor. Videolu

SUV Satışları Artıyor Premium Sedan Satışları Düşüyor

Elektrikli Arabaların Menzili Artıyor! Araba Habercisi Dergisi.

Elektrikli Otomobil Menzilleri, Elektrikli Araba Şarj Süresi, Elektrikli Otomobil Şarj Zamanı, Elektrikli Menzili. Araç Testleri, Otomobil Testleri, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri. Araba Karşılaştırmaları, Otomobil Karşılaştırmaları. Araba Dergileri Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba