SUV Satışları Artıyor Premium Sedan Satışları Düşüyor

Avrupa SUV Satış Rakamları 2019.
Avrupa SUV Satış Rakamları 2019.

Avrupa’da sedan satışları, SUV segmentine olan ilginin artmasıyla düşüş yaşıyor. Mercedes S serisi hala Avrupa’da en çok satılan sedan modeli olarak öne çıkıyor. Ancak S Serisinin bile satışları bu yıl içerisinde %22 oranında düştü. Ayrıca satışlarda üçüncü sırada bulunan BMW 7 serisinin de satışları %9 oranında düşüş yaşadı. Beşinci sırada yer alan ve sportif yapısıyla dikkat çeken Porsche Panamera’nın satışları ise %31 oranında düştü. Ancak daha uygun fiyatlı sedan satışlarının yükseldiği de bir gerçek. Avrupa SUV Satış Rakamları 2019.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Avrupa’daki satışlarda en çok kayıp yaşayan sedan modeli ise elektrikli Tesla Model S oldu. Satışları yarı yarıya düşen Tesla Model S’in artık eskiyen kasasının etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Tesla’yı tercih edenler Model S yerine daha yeni bir model olan Model 3’ü tercih ediyorlar. Oysa ki Tesla Model S, 2017 ve 2018 yıllarında Avrupa’da sedan sınıfında segment lideriydi.

Sedanların genel satışlarındaki düşüşe rağmen satış oranlarını artıran modeller de yok değil. Bunların başında ise geçtiğimiz aylarda yollara çıkan Mercedes CLS. Mercedes’in coupe formlu sedanı CLS’nin satışları %76 oranında arttı. Bir diğer Mercedes modeli olan Mercedes AMG GT’nin de satışları %18 oranında artarak Avrupa’da en çok satılan 8. Sedan olmayı başardı.

Oldukça hareketli olan SUV segmentinde de mevcut modellere ek olarak daha sportif ve kullanım kolaylığı sunan modellerin sunulması da ilgi çekiyor. Audi Q8 ve BMW X7 gibi modeller lüks premium sedan sınıfının satışlarının düşüşündeki önemli modeller olarak öne çıkıyor.

Avrupa SUV Satış Rakamları 2019.

Audi Kompakt SUV Atom Karıncayı Tanıttı

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba