Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor. Videolu

Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor
Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor

Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor, Hyundai Kamyon, Sürücüsüz Hyundai Kamyon, Otonom Hyundai Kamyon, Kamyon Modelleri Hyundai. Hyundai, ilk kamyon modellerinin testini başarıyla gerçekleştirdi. Hyundai, testleri iki römork bağlantılı Xcient kamyonuyla gerçekleştirdi. Yeni kamyon, Kore hükümeti tarafından otonom sürüş teknolojisinin gelişmesi için inşa edilen 7.7 km’lik akıllı otobanda test edildi. Bu otoyol, testler sırasında otonom sürüş araştırması yapan diğer test araçları için de açık durumda. Bu otoyoldaki koşullar, gerçek koşullara çok benzerdir. Güvenliği sağlamak adına hız sınırlaması 60 km/s olan testte, araç ekibi, diğer araçlar tarafından araçların takılması/çıkartılması, eş zamanlı acil durum frenlemesi ve V2V (Araç-Araç) iletişim teknolojisi gibi unsurlar test edildi. Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Hyundai Ticari Araç Elektronik Kontrol Mühendisliği Grubu Başkanı olan Jihan Ryu yaptığı açıklamada, ‘Sektörün önde gelen otonom sürüş teknolojisine sahip olan takım kamyon gösterisinde görücüye çıkacak ticari araçlar, nakliye ve lojistik sektöründe devrim niteliğinde bir değişiklik yapacaklarına eminiz’ dedi.  Bu gösteri, Arazi, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı (MOLIT) tarafından başlatılan bir projenin parçası. 2018 yılından bu yana MOLIT, otonom sürüş teknolojisiyle ilgili tüm çalışmaları desteklemeye çalışmaktadır.

Citroen Elektrikli Modellerine C4 Cactus ile Başlıyor

Takım manevrası, takip eden sürücü öndeki araca yaklaştığında başlar ve takım modu etkinleşir. Takım modu aktif hale geldiğinde, takip eden kamyon 16,7 metrelik mesafesini korur. Öndeki aracın yavaşlaması ve hızlanmasına göre araç kendini ayarlar. Bu sayede sürücünün frene veya gaza basması gerekmez. Bu mod ayrıca takip eden sürücünün direksiyondan ellerini çekmesini mümkün kılan yepyeni şerit tutma teknolojisini de etkinleştirir. Takım halinde iken, kamyonların arasına giren veya çıkan araçlar kamyonlara sorun yaratmazlar.

Yapılan bu tanıtımda her iki kamyonda da kullanılan V2V sistemi, ekip araçları arasındaki bilgi paylaşımının yavaşlama ve hızlanma üzerindeki kontrolünü ve kamera, radar gibi çeşitli sensörlerden gelen bilgileri nasıl uygulamaya koyduğunu gösterdi. Ayrıca, Gerçek Zamanlı Ön Video Paylaşımı özelliği de tanıtıldı. Bu özellik önde olan lider araçtan alınan yol görüntülerinin ekipteki diğer araçların multimedya ekranlarına yansımasını sağlıyor ve daha güvenli bir sürüş sağlıyor.

Audi Kompakt SUV Atom Karıncayı Tanıttı

Hyundai Otonom Kamyon Modelleri Geliyor.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba