Gençler Bilgisayar Oyunları Oynuyor Tehlikeli Araba Kullanmanın Normal Olduğunu Sanıyor!

Araba Oyunları Tehlikeleri

Sürücülerin %47’si, hem oyun konsollarında hem de mobil olarak oynanan yarış oyunlarının genç sürücülerin araç sürme konusunda yanlış yönlendirdiğini düşünüyor. Araba Oyunları Tehlikeleri

Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Bilgisayar Oyunu, Araba Oyunu, Araba Filmi gibi detaylar haberde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Yapılan araştırmada yeni ehliyetini alan 1.000 genç sürücüye bilgisayar oyunlarının, filmlerin ve TV programlarının sürüşlerini nasıl etkiledikleri soruldu. Araştırmaya katılan genç sürücülerden %40’ı bilgisayar veya mobil oyunlarda tehlikeli araç kullanmanın ‘cool’ gösterildiğini belirtti. Ayrıca her 3 kişiden biri de film ve TV programlarında da aynı durumun geçerli olduğunu belirtti.

Fast and the Furious (Hızlı ve Öfkeli) gibi filmlerin, gençlerin araba kullanımında tehlikeli ve hızlı kullanmalarında etkili olduğunu düşünenlerin oranı da %29.

18-24 yaş arasındaki sürücüler arasında yapılan araştırmada, araştırmaya katılan gençlerin %58’i ekranda gördükleri tehlikeli sürüş hareketleri nedeniyle, gerçek trafikteki sürüşün normalden daha kolay olduğunu düşünmesini sağlıyor.

Ebeveynlere sorulduğunda ise, yalnızca %11’i bilgisayar oyunlarının trafik dışında gençlerin pratik yapabileceği güvenli bir yol olarak gördüklerini belirtiyorlar.

Beynini Tanı adlı kitabıyla ünlenen ödüllü yazar Nicola Morgan

Beynini Tanı adlı kitabıyla ünlenen ödüllü yazar Nicola Morgan yaptığı açıklamada, ‘Gençlerin beyinleri yirmili yaşlarında gelişmeye devam ediyor. Beyinde en son gelişen bölge ön korteks ve bu da beynin kontrol merkezini oluşturuyor. Risk analizi, hayır diyebilmek, karar verme mekanizması ve kendi kendini kontrol edebilme özellikler, beynin bu bölgesinde gelişiyor. Bu yüzden 18 yaşında yeni ehliyet almış bir genç, aldığı risklerin farkında olmadan güvenliği ikinci plana atarak özgüvenli bir şekilde tehlikeli araç kullanma eğiliminde oluyor.’ dedi.

Araştırma sonuçlarına göre ehliyet alan ve trafiğe çıkan gençlerin yarısı ilk 6 ay içerisinde ilk kazalarını yapıyorlar. %20’sinin ise yaptığı kazalar, ciddi kazalar oluyor.

[irp posts=”3002″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mart 2019 Sayısı Çıktı Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz”]

Araba Oyunları Tehlikeleri

Bu Cabrio 0-100 km/s hızlanmasını 2.8 saniyede tamamlıyor 341 km/s hıza ulaşıyor!

Araba Oyunları Tehlikeleri Araba Dergisi
Araba Oyunları Tehlikeleri

Araba Oyunları Tehlikeleri, Araba Dergisi, Otomobil Dergisi, Araba Test, Otomobil Test, Araba Yorum, Otomobil Yorum, Araba Filmleri, Araba Oyun

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba