Hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç piyasası bu iki açıklamaya kitlendi! Bu açıklamalarda ne var?

Araç Piyasası 0 km ikinci el
Araç Piyasası 0 km ikinci el

Hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç piyasası bu iki açıklamaya kitlendi! Bu açıklamalarda ne var? Araç Piyasası 0 km ikinci el.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Piyasa dengesini buluyor!

Hem sıfır kilometre hem de ikinci el otomobil pazarıyla ilgili önemli açıklamalar arka arkaya gelmeye başladı. Benim en çok dikkatimi çeken iki açıklamaya yer verdim. Bunlardan ilki Ticaret Bakanlığı tarafından yapıldı. Ticaret Bakanlığı otomotiv sektöründeki denetimlerle ilgili yeni bir açıklama yayınladı. Bu açıklamanın tamamını haberin devamından bulabilirsiniz.

“İkinci el araçlarla ilgili fahiş fiyat talep etme, ikinci el araç için sıfır fiyatının üstünde fiyat talep etme, sıfır araçta stokçuluk yapma, sıfır araç için elden ekstra para talep etme ya da aksesuar bahanesiyle fiyat arttırma oyunlarına karşı, Ticaret Bakanlığı olarak sıkı denetimlerimiz devam etmektedir. Bakanlığımızın bu çalışmaları neticesinde yasa dışı araç ilanlarında % 95 oranında azalma kaydedilmiş, stoklanmış yeni araçların birden ortaya çıktığı görülmüş ve yeni araçlar ile ikinci el araçların fiyatlarında ciddi düşüşler başladığı kaydedilmiştir. Ticaret ortamı ve şartları tam normale dönünceye kadar Ticaret Bakanlığı olarak piyasada denetimlerimiz ve sıkı takipler devam edecektir. Araçlarını ilan sitelerinde normal fiyat ile yayınlayıp, telefon görüşmelerinde yüksek fiyat talep ederek ticari hileye başvuranlarla ilgili de şikayetler doğrultusunda tespitler hızla yapılıp, yasal işlemler uygulanmaktadır.”

Bir diğer önemli konuysa 0 km otomobillerle ilgili yapılan açıklamaydı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği Başkanı Hayrettin Ertemel yaptığı açıklamalarda şu iki konuya dikkat çekmiş:
1- ❝Sıfır araca erişim konusunda birçok marka ve modelde artık sorun kalmadı❞
2- ❝Çok yakında bunların sıfır faizli, kendilerinden kampanyalar düzenlediği günlere döneceğiz❞

Evet, araba piyasasında beklentisi bu yönde olanların sayısı artıyor. Araba bulunurluğu konusunda da Egea, Fiorino ve benzerleri dışında olan arabaların bulunurluğun arttığı yönünde sizlerden de yorumlar geliyor. Bakalım, hep birlikte yaşayıp neler olacağını göreceğiz.

Honda Türkiye Fabrikasını Kapatması ve Civic Sedan üretimini bırakmasının ardından ne durumda?

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Araç Piyasası 0 km ikinci el.

Araç Piyasası 0 km ikinci el

Araç Piyasası 0 km ikinci el.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba