Aston Martin DBX SUV Yorumları Neler?

Aston Martin DBX Yorumları Neler?
Aston Martin DBX Yorumları Neler?

Aston Martin DBX Özellikleri Neler, Aston Martin DBX Özellikleri, Aston Martin DBX Fotoğrafları, Aston Martin SUV yaptı, detayları haberde. SUV yarışlarına katılan Aston Martin DBX modelini resmen tanıttı. Ünlü spor otomobil markasının 106 yıllık tarihindeki ilk SUV modeli olan DBX’in tanıtımı dünya çapında büyük ilgi gördü. Aston Martin DBX Yorumları Neler?

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/MSEMedya

Aston Martin markasının DNA’sında yer alan performans dinamiklerini SUV modeli olan DBX için de kullanacak. Tamamı alüminyum yapıda olan karoseriyle spor araba hafifliği ön plana alınarak geliştirilen Aston Martin DBX, 2.245 kg. ağırlığa sahip. Adaptif süspansiyona da sahip olan DBX, bu sayede 50 mm yükselip alçalabiliyor.

İster Turkcell Dergilik Uygulamasından İster Web Üzerinden Araba Habercisi Dergisi Yayında!

Dış tasarımında geniş bir ön ızgaraya yer verilen Aston Martin DBX’in kaslı kaputu ve tamponları dikkat çekiyor. Far tasarımıyla Ford Puma’yla benzerlikler taşısa da karakteristik ön panjuruyla Aston Martin genlerini ortaya koyuyor. Arka tasarımında ise bütünleşik bir far grubuna sahip olan DBX’in düz değil de kavisli bir yapıda olması sportif algıyı yükseltiyor. Çift egzoz çıkışına sahip olan difüzör ise oldukça şık görünüyor.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Aston Martin DBX’in motor kaputunun altında 4.0 litrelik çift turbolu V8 bir makine yatıyor. 550 beygir güç ve 700 Nm tork üreterek 2 tonun üzerindeki ağırlığa sahip bir SUV için oldukça yüksek bir performans sunuyor. 0-100 km/s hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan Aston Martin DBX’in son hızı ise 290 km/s. 9 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanıyla da vites geçişleri motorun performansını etkilemeyecek şekilde çok hızlı gerçekleşiyor.

Türkiye’de Şimdiden Sipariş Verenler Var!

SUV olması sebebiyle kullanım kolaylığı ve geniş iç hacim de sunan Aston Martin DBX, 632 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. İç tasarımında da lüksün zirvesini yaşatan Aston Martin DBX, Alcantara döşemeleriyle de öne çıkıyor. Neredeyse her yüzeyde deri, alcantara ve ahşap döşemeler kullanılan modelin içinde şımarmamak elde değil. 10.25 inçlik hayalet göstergelere sahip olan DBX, orta konsolunda da 12.3 inçlik dokunmatik bir multimedya ekranına sahip. Apple CarPlay ve Android Auto bağlantı özelliklerini, 360 derece kamera sistemi ve ambiyans aydınlatması ise standart olarak sunuluyor.

Aston Martin DBX, 2020 yılının ikinci çeyreğinde satılmaya başlanacak. Fiyatı ise 190.000 dolardan başlıyor. Türkiye’ye geliş tarihi ve fiyatı henüz açıklanmasa da şimdiden taliplilerinin olduğu bize gelen duyumlar arasında. Ne diyelim şimdiden sahip olacak şanslı kişilere hayırlı olsun:)

 

Aston Martin DBX Yorumları Neler? Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba