McLaren Yeni Fabrikasıyla Hafif Kompozit Malzemelerde Dünya Lideri Olmak İstiyor!

McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi Transferleri.
McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi Transferleri.

İngiliz lüks spor araba üreticisi McLaren, 50 Milyon Sterlin yatırımla İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Yorkshire’da kurduğu fabrikası için birçok farklı sektörden çalışanı alıyor. Tekne yapımından tekstil ve spor malzemeleri sektöründe tecrübeli çalışanlar McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi (MCTC) bünyesinde yer alıyor. McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi Transferleri.

Araba Habercisi Dergisi.

Youtube.com/MSEMedya

Farklı sektörlerdeki çalışanları bünyesine alan McLaren, gelişen otomotiv teknolojilerinde kullanılan malzemeler konusunda da söz sahibi olmak istiyor. Özellikle karbon fiber kullanımını artıran McLaren bu konuda verimliliği en üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor. McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi, hafif kompozit malzemeler geliştirme konusunda dünya lideri bir merkez olmak istiyor.

[irp posts=”8972″ name=”Turkcell Dergilik uygulamasından Araba Habercisi Dergisi’nin Kasım Sayısı’nı okuyabilirsiniz”]

Daha hafif kompozit malzemelerle birlikte gelişen motor teknolojileri birleşince daha hafif araçlarla hem daha yüksek performansa hem de yakıt tüketiminde daha verimli araçların yolda olduğunu söyleyebiliriz. McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi’nin 2028 yılı itibariyle 100 Milyon Sterlin değerinde katma değer oluşturması bekleniyor.

McLaren CEO’su Mike Flewitt yaptığı açıklamada, ‘Hafif kompozit malzemeler hiçbir zaman bu kadar fazla kullanılmamıştı. Şu anda McLaren olarak bu malzemelerin kullanımında lideriz. Liderliğimizi pekiştirmek için farklı sektörlerin tecrübelerini de kullanarak yeni malzemeler geliştireceğiz. Kompozit Teknolojileri Merkezi’mizde geliştirdiğimiz malzemeler sadece McLaren modellerinde değil tüm otomotiv sektöründe kullanılabilecektir. Bu sayede de kompozit malzemeler konusunda küresel lider olmayı hedefliyoruz’ dedi.

McLaren Kompozit Teknolojileri Merkezi Transferleri. Araba Habercisi Dergisi.

Lotus Evija Testlere Başladı Videosu Yayınlandı! Lotus Evija’nın prototipini tamamladığını açıkladı!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba