Yolların Uslu Görünümlü Yaramaz Çocukları Audi RS Modelleri 25 Yaşında!

Audi RS 25 Yaşında
Audi RS 25 Yaşında

Audi RS 25 Yaşında! İlk Audi RS modelinin piyasaya çıkmasından bugüne tam 25 yıl geçti. İlk model olan RS 2 Avant modelinden bugüne çıkan her model Audi’nin ikonik modelleri arasında yer almayı başardı. Audi 25 yılda toplam 25 RS modeli sundu. Audi RS 25 Yaşında.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

Audi’nin ‘RS’ takısı en yüksek performans ve kullanışlılık felsefesini yansıtıyor. Audi Sport Genel Müdürü Oliver Hoffman ‘Her RS modelimiz, yüksek performanslı modellerimizi geliştirmeye duyduğumuz tutkuyu ifade ediyor. 25 yıldır RS modellerimizle günlük kullanıma uygun ve maksimum sürüş keyfi sunan modeller geliştiriyoruz’ dedi.

İlk RS modeli olan Audi RS 2 Avant, 1994 yılında beş silindirli 315 beygirlik motoruyla RS hikayesinin başlangıcı oldu. Bu araba ile Audi ‘yüksek performanslı stationwagon’ segmentini oluşturdu. Quattro çekiş sistemi de bu performansın yola kusursuz aktarımı konusunda en kilit noktalardan biri oldu. 1999 yılında Audi S4’ü temel alan Audi RS 4 Avant modeli ile çıkışını sürdüren RS modelleri, bu modelde kullanılan 2.7 litrelik V6 motor ile 380 beygir güç üreterek önemli bir adım atıldı.

Bir Efsane: Audi RS 6 Avant

2008 yılına gelindiğinde ise tamamen yeni geliştirilmiş V10 motoruyla 580 beygir güç ve 650 Nm tork üreten RS 6 Avant, Audi’nin bugüne kadar ürettiği en güçlü seri üretim Audi modeli oldu. Motorun gücünün yanı sıra döküm teknolojisiyle de fark yaratan Audi, tamamen alüminyum alaşımla alçak basınçta soğuk döküm işlemi yaparak tüm motorun ağırlığını yalnızca 278 kilogramda tutmayı başardı. Ülkemizdeki en popüler RS modeli olan RS 6 Avant, arabam.com’a girip her hafta fiyatları ne olmuş ve ne zaman alabiliriz hesaplarını yaptığımız bir model. 🙂 ‘Canına yandığımını’ dedirten eşsiz tasarımı ve performansıyla station wagon yerine sedan ülkesi olmamıza rağmen hepimizin rüyalarını süslemeye devam ediyor. RS 6 Avant’ın güncel versiyonunun ise 2020 yılında piyasaya çıkması bekleniyor.

Audi RS 25 Yaşında
Audi RS 25 Yaşında

2011 yılında ise, RS 3 Sportback ile, RS felsefesini kompakt sınıfla tanıştıran Audi, 2013 yılında RS Q3 ile ilk yüksek performanslı kompakt SUV modelini piyasaya sundu. 2.5 litrelik beş silindirli motor kullanan Audi, bu modellerde ilk etapta 310 beygir güç üretirken, 2014 yılı itibariyle bu değer 340 beygire yükseldi. 2016 yılında çıkan RS Q3 modelinde ise bu rakam 367 beygire kadar ulaştı.

Audi RS modelleri 2019

Audi TT RS Coupé ve Roadster
Audi RS 3 Sportback ve Salon
Audi RS 4 Avant
Audi RS 5 Coupe
Audi RS 5 Sportback

Audi RS 25 Yaşında, Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

2020 Audi Q3 Sportback Modeli Tanıtıldı! Özellikleri Neler? Hibrit Motor Seçeneği de Var!

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba