Avrupa Birliği Otomotiv Üreticilerine Rest Çekti!

Avrupa Birliği’nde otomobil satışı yapan otomobil üreticileri, Avrupa Komisyonu’nun 2030 yılı için belirlediği hedefleri gözden geçireceklerini işaret ettikten sonra çok daha sert CO2 emisyonlarını azaltma hedefleri ile karşılaşabilirler. Avrupa Birliği’nde emisyon ile ilgili cezalar otomotiv üreticilerine arka arkaya gelmeye başlayacak. Emisyon düşeceğine artınca kurallar sertleşecek. Avrupa Birliği Emisyon Kararları 2019.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Komisyon, Avrupa Yeşil Anlaşması adı verilen belgede, 2025 yılından itibaren sıfır emisyonlu mobiliteye geçmek amacıyla Haziran 2021’e kadar tüm otomobiller ve kamyonetler için CO2 emisyon standartlarını tekrar gözden geçirmeyi teklif edecek.

Yeni Renault Clio 2020’nin Yıldızlarından Olur

Nisan ayında, Avrupa Birliği Avrupa içerisinde satış yapan otomobil üreticilerinin ortalama CO2 araç emisyonlarının 2030 yılına kadar kilometre başına %37 azaltmalarını zorunlu kılan sert bir yasa çıkardı. 2018 yılında yeni araçların emisyonları artarak 120 g/km’ye yükseldi.

Volkswagen Polo Sedan Kaç Para? Özellikleri Neler?

Yeni Avrupa Komisyonu, iklim açısından nötr Avrupa Birliği ekonomisi açısından uzun vadeli olacak olan yeni yol haritasını sundu. Komisyon başkanı olan Ursula Von Der Leyen önümüzdeki beş yıl için iklim konusunu en üst sıraya koydu.

BMW 3 Serisi’nin Başarılı Tarihine Yolculuk Yapalım mı?

Bir Avrupa Birliği Komisyon Sözcüsü verdiği demeçte, ‘Komisyon yeni bir hedef üretip teklif etme yetkisine sahiptir. Ancak böyle bir adım gerekli ekonomik etki değerlendirmesi ile gelir. Bu hedefi sunmak için Avrupa Birliği Parlamentosundan onay gerekir’ dedi.

Avrupa Birliği Emisyon Kararları 2019.

Ayrıca Komisyon Sözcüsü, 2025 yılı için %15’lik CO2 emisyon hedefinin tartışılıp tartışılmayacağı konusunda yorum yapmadı.

Emisyon azaltma hedefleri, Avrupa Birliği’nin 2050 yılına kadar karbon nötrlüğüne geçerek iklim değişikliği ile mücadele sözünün bir parçasıdır.

Golf 8 mi? Civic mi? Focus mu? Leon mu?

Yeni yönergeler, eğer uygulanmazsa üreticilere ciddi bir maddi sorun çıkartacağından üreticileri elektrikli araç yapma konusunda daha fazla yatırım yapmaya zorlayacak.

Avrupa Çevre Ajansından alınan son verilere göre, kara taşıtları Avrupa Birliği’nin sera gazı emisyonlarının %20’sini oluşturuyor. CO2 ayak izi ise 2014 yılından bu yana ciddi bir büyüme gerçekleştirdi.

Avrupa Birliği Emisyon Kararları 2019.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba