BP Petrolden Sonra Elektrikte de İddialı! 550 Milyon Araç İçin Şarj İstasyonu Kuruyorlar!

BP Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor
BP Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor

BP Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor! BP, Çin’in taksi uygulaması Didi Chuxing ile birlikte Çin’deki elektrikli araçlar için şarj merkezleri kuracağını açıkladı. Didi, Çin’de Uber’in önüne geçerek en çok kullanılan taksi çağırma uygulaması olarak dikkat çekiyor. BP, yaptığı bu ortaklıkla birlikte petrolden elektriğe geçiş sürecinde de söz sahibi olmak adına önemli bir atılım yapıyor. BP Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

BP, 18 ülkede, 18.700’den fazla istasyonuyla hizmet vermekte. Çin’in en büyük taksi uygulaması olan Didi de, kullanıcılarına araç paylaşımı dahil olmak üzere ulaşım seçenekleri sunuyor. Didi’nin güncel olarak 550 milyondan fazla kullanıcısı var. Çin’de 600.000’den fazla tam elektrikli araç olduğu da açıklanan bilgiler arasında. Bu iki veri, BP gibi tecrübeli bir yakıt perakendecisinin tecrübesiyle birleşince ortaya çıkan sinerji doğrultusunda petrol sonrasında elektrikli araçlar için verilecek şarj hizmetinde de BP etkin bir rol üstlenecek.

BP kanadından yapılan açıklamaya göre ortak girişimin 2020 yılı sonuna kadar 200’den fazla şarj noktasına ulaşacağı bildirildi. BP’nin Çin’de yer alan 700 istasyonunun haricinde girişimin binlerce noktaya ulaşacağı söylendi. BP’nin Çin Ülke Müdürü Tufan Erginbilgiç ‘Dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin, olağanüstü fırsatlar sunuyor. Burada tecrübe ettiğimi işler, BP’nin dünya çapında da işlerini geliştirmeye yardımcı olacak. Daha düşük karbonlu bir dünya için enerji geçişi sürecinde BP çözümler geliştirmeye devam edecektir’ dedi.

BP, bu alanda Ocak ayında da şarj istasyonları üzerine çalışan bir start-up olan Powershare’a yatırım yapmıştı. Çin dünyadaki tüm elektrikli araçların yarısına ev sahipliği yaparak dünyanın en büyük elektrikli araba pazarı olarak öne çıkıyor. Çin’de 2025’e kadar 7 milyondan fazla elektrikli araç satılması bekleniyor.

BP Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Kuruyor! Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”4387″ name=”En Çok Dikkatimizi Çeken Elektrikli Arabalardan 5 Tanesini Seçtik! İşte Özellikleriyle Onlar!”]

Yeni Peugeot 208’in İngiltere Fiyatları Açıklandı! İşte 2020 Peugeot 208 Fiyatları!

BP Elektrikli Otomobil Yatırımı, BP Şarj İstasyonu, Elektrikli Araba Şarj İstasyonu, Şarj İstasyonu Nerede Var?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba