Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor! Full Elektrikli Kompakt SUV Kaç Paraya Satılacak?

Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor!
Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor!

Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor! Ford, Çin’de ilk elektrikli modeli olan Ford Territory’i satışa çıkarıyor. Kompakt crossover bir model olan Territory, Çin’e özel olarak 200.000 yuan fiyatının altında 199.000 yuan fiyatla satılacak. Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor!

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Bugünkü kurla da 28.240 dolar gibi uygun bir fiyatla müşterilerine sunulacak. Türk Lirası olarak da bugünkü kurla 155.000 TL gibi uygun bir etikete sahip olacak model, keşke bizde de bu rakama satılsa dedirtiyor. Ancak bu Ford’un açıkladığı fiyattı.

Asıl olaylar bundan sonra gelişiyor. Çin devleti bu fiyatın üzerine ÖTV, KDV, ÖTV’nin KDV’si, Çin Halk TV katkı payı, kayıp-kaçak payı koyuyor(!) Pardon bunun gibi vergiler genelde Arjantin, Venezuela gibi ülkelerde oluyor, nereden aklıma geldi bilmiyorum:) Hüzünlü komedimiz bir yana, Çin Devleti bu model için Ford’a destek veriyor ve Ford Territory’in fiyatı 199.000 yuan yerine 182.800 yuan olarak belirleniyor. Bu çekik gözlüler hakikaten işi bilmiyorlar. İndirim yapacağına koysana vergiyi şahlansın ülke(!)

Tam elektrikli Ford Territory’in bu sene sonunda satışa çıkması bekleniyor. Tam dolu bataryasıyla 360 kilometrelik menzil sunuyor.

Ford’un Çin’deki ortağı Jiangling Motors ile birlikte geliştirdiği modelin bir de benzinli seçeneği bulunacak. Benzinli Territory ise 109.800 yuan fiyat etiketiyle satılacak. Ford, Jiangling ile birlikte Çin’de SUV modeli Everest, ticari araç olarak da Tourneo ve Transit modellerini üretiyor.

Bu yılın ikinci çeyreğinde Ford’un Çin’deki satışları %28 düşüşle 92.885 adet olarak gerçekleşti. Ford grubu bünyesindeki Lincoln satışları ise %7 artarak 12.404’e yükseldi. Düşen satışları azaltmak için Ford, önümüzdeki üç yıl boyunca Çin’de Ford ve Lincoln markalarıyla en az on elektrikli model de dahil olmak üzere 30’dan fazla yeni ve makyajlı model sunmayı planlıyor.

Yeni Ford Territory Satışa Sunuluyor! Araba Habercisi Dergisi.

Yeni Peugeot 208’in İngiltere Fiyatları Açıklandı! İşte 2020 Peugeot 208 Fiyatları!

Yeni Peugeot 208’in İngiltere Fiyatları Açıklandı! İşte 2020 Peugeot 208 Fiyatları!

Ford Elektrikli Kompakt SUV, Elektrikli Araçlar, Elektrikli SUV Modeller, Elektrikli Ford Modelleri, Araç Testleri. Araba Dergileri, Otomobil Dergileri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba