Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP testim yayında! Kardeşler arasındaki şansı nasıl?

Citroen Berlingo testi.
Citroen Berlingo testi.

Citroen Berlingo testi, Citroen Berlingo testleri, Citroen Berlingo test sürüşleri, Citroen Berlingo satın alınır mı, Citroen Berlingo sürüş izlenimleri.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP testim yayında! Kardeşler arasındaki şansı nasıl? Citroen Berlingo testi, Citroen Berlingo testleri, Citroen Berlingo test sürüşleri, Citroen Berlingo satın alınır mı, Citroen Berlingo sürüş izlenimleri.

Instagram Hesabım

PSA Grubu’nun üyesi olan Citroen markası da hafif ticari araç kozunu oynadı ve Yeni Citroen Berlingo’yu karşımıza çıkardı.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP tasarım özellikleri nasıl?

Sizleri bilmiyoruz ama kardeşler arasında en sempatik görünümlü seçenek olarak bize Yeni Citroen Berlingo yakın geliyor. İlgi çeken ve meraklı gözlerin de beğenisini kazanan bir tasarıma sahip. Elbette kardeşleri ile önemli benzerlikleri var ama onu ayıran detayları ile farklılığını ortaya koyabiliyor. Küt tasarımlı formunu bu detaylarla çok iyi harmanlamış.
Ona ön taraftan baktığımız zaman başarılı bir şekilde tasarlanmış aydınlatma grubunun oldukça iyi göründüğünü söyleyebiliriz. Farlar, sis lambaları ve gündüz farları katlı bir tasarım anlayışı ve iyi bir görünüm oluşturacak şekilde tasarlanmış, sevdik. Yüz tasarımında markanın tüm modellerinde kullandığı gibi bu araçta da büyük bir marka logosu yer alıyor. Bu araca o detayın da yakıştığını düşünüyoruz. Havalandırma ızgarasınınsa gülümseyen yüzün ağız bölümü olduğunu düşünmekten kendimizi alamadık. Farklı renklerin kullanıldığı tasarımda Citroen’in koruma olarak kullandığı yan bumper kaplamalar da iyi görünüyor. Arka tasarım için söyleyecek çok fazla bir şey yok. Bu kısım hepsinde aynı ve çok düz kalmış.

Honda Civic Sedan LPG testimi okumak isterseniz tüm detaylarıyla yayında! İşte LPG’li Civic Sedan testi!

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP iç mekan özellikleri nasıl?

Yaşam alanı onu satın alma nedenlerimizden biri olarak hemen ön plana çıkıyor. İnanılmaz geniş ve inanılmaz ferah. Kardeşlerinde karşıma çıkan cam tavan ve tavan detayının olmayışı daha çok hoşumuza gitti. Baş mesafesi açısından bu tip bir tercih çok daha iyi olacaktır. Elbette biz illa cam tavan istiyoruz diyorsanız o seçenekte bulunuyor ama biz tercih etmeyiz. Ön tarafta sunulan yaşam alanı genişliği açısından tüm beklentilerimizi karşılayan yeni Citroen Berlingo söz konusu arka taraf olduğunda tam anlamıyla şov yapıyor. Arkada yolculuk yapan yetişkinler bacak bacak üstüne atarak bile yolculuk yapabilir. Çocuklarsa arka alanda sunulan yaşam alanına bayılıyor. Tam istedikleri gibi oyunlar oynayabiliyor, rahat rahat uyuyabiliyorlar.
Yaşam alanına ilk baktığımız zaman biraz renk olsa çok iyi olurdu diye düşündük. Bu tip renkler altında biraz silik kalmış. Orta konsolun hemen üzerinde yer alan kumanda grubunun tasarımı da biraz daha iyi olmalıydı. Bizlere eski nesil televizyonların uzaktan kumandalarını hatırlattı. El freni yerine elektronik bir el frenine yer verilmiş olması da çok iyi bulduğumuz detaylardan. Modernliğin getirdiği bu değişim iyi olmuş. Eşya gözleri sayısı açısındansa hiç sorun yaşamazsınız. Orta konsolun olduğu bölümde dev bir eşya gözüne yer verilmiş durumda. Arabanın her yerinden eşya gözü çıkıyor.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP motor özellikleri nasıl?

O kadar çok otomatik şanzımanlı araçlara alıştık ki manuel şanzımanlı bir araç geldiği zaman garipsiyoruz. Bu değişimlerin hızına ayak uydurmak gerçekten zor. Eskiden otomatik şanzımanlı araç kullanınca yaşadığımız durum şimdi tam tersine döndü. Eğer çok kalabalık trafiklerde araç kullanmıyorsanız kesinlikle manuel şanzımanlı versiyonu satın almanızı tavsiye ederiz. Yakıt tüketiminin az olmasına inanılmaz bir katkı yapıyor.
Bunun yanında Yeni Citroen Berlingo’nun manuel vitesi son derece rahat kumanda ediliyor ve yolları net bir şekilde bulunuyor. Araçta görev yapan 1.2 litrelik benzinli motorsa performans açısından tüm beklentilerimizi zorlanmadan karşıladı. Kardeşler arasında bu motoru tek sunan model olması da önemli bir avantaj. 110 HP güç üreten motor, manuel şanzımanın getirdiği artıyla cimri tüketim sonuçlarına imza atıyor.

Audi Q8 50 TDI quattro 286 HP Tiptronic Test Sürüş İzlenimlerim yayında! Yok böyle bir şey!

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP konfor ve yol tutuş özellikleri nasıl? Citroen Berlingo testi.

Kesinlikle PSA Grubu’nun hafif ticari araçları çağ atlamış durumda. Artık onları hafif ticari araç olarak değil son dönemlerin yükselen yıldızı SUV modelleri bile kafa tutarken görmek mümkün. Sürüş karakterleri sertliği bir kenara bırakarak konfor konusunda yaşam alanında bulunan herkesi memnun edecek seviyeye gelmiş durumda. İç mekanda çukurlu yollarda yaptığımız sürüşler sırasında bile darbe ve darbe gürültüleri beklediğimizden çok az yansıdı.
Yüksek yapısı olmasına rağmen sürüş güvenliği konusunda da bir sıkıntı yaşamadık. Her zaman araçları test ettiğimiz parkurda neredeyse SUV araçlar kadar iddialı bir performans ortaya koyarak güven duymamızı sağladı. Hızlı otoyol kullanımlarında da izine sadık kalmayı başardı. Çok sert esen rüzgarlarda bekleneceği gibi darbeleri biraz fazla hissediyorsunuz ama bu çok büyük bir problem yaşamanıza neden olmuyor. Direksiyon sisteminin çalışma karakteri de eskisine göre çok daha net. Direksiyon simidinin yapısını da sevdik ve yabancılık çekmedik. Lastik gürültüsünün yaşam alanına yansıması konusunda da önemli bir rol kat etmişler. Hiç yansımıyor değil ama eskisene göre yok denecek kadar az.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Euro NCAP test sonucu nasıl? Citroen Berlingo testi.

PSA Grubu ailesi Peugeot Rifter önderliğinde EuroNCAP çarpışma testine girdi. Bu testten 4 yıldız alarak ayrıldı. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 81, yaya yolcu güvenliğinden yüzde 58 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 68 puan aldı.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Yorumlarım nasıl?

Günümüz şartlarına göre uygun fiyat etiketine sahip olan yeni Citroen Berlingo satın alınabilecek araçlar sınıfına çok rahat bir şekilde girer. Tasarımını sevdiğim araç özellikle yaşam alanında herkesi memnun edecek, son derece başarılı detaylar ortaya koyuyor.

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Teknik Özellikleri

Motor: 1.2 lt /Motor Hacmi: 1199 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 110 HP/Maksimum Tork: 205 Nm

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 11.5 sn / Maksimum Hız: 175 km/s

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Benzin Şehir İçi: 6.3 lt/100 km/ Şehir Dışı: 5.0 lt/100 km /Karma: 5.5 lt/100 km / Test: 6.3 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: –

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Boyutlar
Uzunluk: 4403 mm /Genişlik: 1848 mm /Yükseklik: 1844 mm /Dingil Mesafesi: 2785 mm

Yeni Citroen Berlingo 1.2 Puretech 110 HP Bagaj kapasitesi
775 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt /Boş Ağırlık: 1356 kg Lastik Boyutu: 205/60 R16

Volkswagen Passat’ın 25 Eylül tarihli Fiyat Listesi nasıl? Volkswagen Passat kaç paraya satılıyor?

Citroen Berlingo testi.

Citroen Berlingo testi.
Citroen Berlingo testi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba