Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV!

Citroen C5 Aircross Test.
Citroen C5 Aircross Test.

Citroen C5 Aircross Test, Citroen C5 Aircross Testleri, Citroen C5 Aircross sürüş izlenimi, Citroen C5 Aircross yorumları, Citroen C5 Aircross detayları.

Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV! Citroen C5 Aircross Test, Citroen C5 Aircross Testleri, Citroen C5 Aircross sürüş izlenimi, Citroen C5 Aircross yorumları, Citroen C5 Aircross detayları.

Instagram Hesabım

Albenisi olan tasarım diye işte tam buna diyoruz. Kompakt SUV sınıfının birbirinin aynısı gibi görünen tasarımlarından sıkılanlar için Citroen C5 Aircross ön plana çıkan bir model olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Bu aracın özellikle yüz tasarımı alışkın olduğumuz Kompakt SUV sınıfının çizgilerine meydan okuyor. Farklı olmayı her zaman seven Fransız üretici Citroen bu kez yine işini yapmış ve bambaşka bir tasarım ortaya koymuş. Kısık gözle bakar gibi görünen aydınlatma elemanları bile başlı başına aracın karakterine farklılık katmış. Profil hatlarında düz olmayı bir kenara bırakın kaliteli görünmeyi başaran bir yapısı var. Arka tasarımda da yüzünde de olduğu gibi farklılık hakim. Yani öz olarak konuşacak olursak: Kompakt SUV sınıfında farklı bir tasarım ve kaliteli görünüm arıyorsanız gözünüzü Citroen C5 Aircross’a doğru çevirmenizde yarar var.

Peugeot 3008 Fiyat Listesi Ekim sonunda nasıl? Peugeot 3008 Türkiye’de kaç paraya satılıyor?

İşte bu bölümde kardeşi Peugeot 3008 ile o kadar çok aynı detaylar kullanılmış ki kendinizi C5 Aircross yerine 3008’in yaşam alanında yolculuk yapıyor gibi hissedebilirsiniz. Elbette Groupe PSA bu konuda bazı rakipleri gibi değil. Yani iki aracın yaşam alanı tamamen aynı değil. Bu farklılaşma bu grubun neden son dönemlerde ön plana çıktığının en önemli ispatlarından biri gibi. Örneğin 3008’de kullanılan şalter tipi kumandalar yerine Citroen C5 Aircross tamamen kendine ait kumanda elemanlarını kullanıyor. Direksiyon simidinin tasarımı ve kullanımı tamamen farklı. Kullanılan malzemelerin kalitesinde bile önemli bir değişim söz konusu. Geniş ve kullanışlı yaşam alanında hem ön hem arka tarafta oturanlar son derece rahat yolculuklar yapıyor. Açılabilen cam tavanın artısı kardeşinde olduğu gibi bu araçta da fazlasıyla rahatlık ve ferahlık sağlıyor. Kullanım açısından önemli bir sıkıntı yaşamadığımız yaşam alanında görüş açıları konusunda da sorun yaşamadık. Vites kolunun farklı tasarımı ilk etapta alışkanlık istiyor. Direksiyon simidinin üzerinde yer alan kumandalara sürüş sırasında eller temas edebiliyor.

İşte Yeni Seat Leon İspanya fiyat listesi! Yeni Seat Leon yorumlarım nasıl?

Citroen C5 Aircross Test.

Groupe PSA tarafından yeni kullanılmaya başlayan 1.5 litre hacimli dizel ünite bu araçta görev yapıyor. 1499 cc hacmindeki dizel ünite 3750 d/d’de 130 HP güç üretiyor. Yüksek güç üretmesinin yanında dizel ünite 1750 d/d’de 300 Nm tork üretiyor. Matematiksel olarak baktığımız zaman bile son derece iyi veriler. Yola yansıma sonuçlarına göz attığımız zaman fabrika verilerine göre 188 km/s son hıza ulaşıyor. Ani hızlanma sonuçlarında yine fabrika verilerine göre 0-100 km/s hızlanması için 10.6 saniye yeterli. Yaptığımız test sürüşleri sırasında bu verilere ulaşma konusunda oldukça istekli olduğunu gördük. Tam otomatik 8 ileri oranlı otomatik şanzımanın bu değerleri ulaşma konusunda büyük bir destek verdiğini de belirtmek isteriz. Şanzımanın vites geçişlerinin yaşam alanında beklediğimizden biraz fazla hissediliyor olması test aracına özgü bir durum olabilir. Yakıt tüketimi sonuçlarında fabrika verilerine baktığımız zaman 100 km ortalama tüketim sonucu 4.2 litre olarak açıklanıyor. Yaptığımız test tüketim testinde 6.8 litre gibi bir değer elde ettik.

Suzuki Swift Hibrit Türkiye’de satışa sunuldu! Zengin donanımlarıyla birlikte açıklanan fiyatı nasıl?

Citroen’in geçmişinden gelen konforlu arabalar üretir unvanı bu araçta da aynen karşımıza çıktı. İstanbul’un çukurlu yollarında bile konfordan ödün vermedi. Süspansiyon sistemi reklamlarında da vurguladıkları gibi darbe emiş konusunda son derece iyi. Progressive Hydraulic Cushions süspansiyon sistemi, Advanced Comfort koltuklar gerçekten de konfor konusunda çok işe yaramış. Kendinizi sürekli olarak evinizin konforunda yolculuk ediyormuş gibi hissediyorsunuz. Sürüş güvenliği konusunda Peugeot 3008 ile birlikte başlayan iddialı karakter aynı şekilde Citroen C5 Aircross’da da devam ediyor. Her zaman kullandığımız bol virajlı test yolumuzda güvenlikten ödün vermeyen bir karakter ortaya koydu. Virajları ortalama hızlarda yaptığımız testler sırasında sanki birer düzlükmüş gibi geride bırakırken, güven vermeyi de başardı. Yüksek yapısı otoyol kullanımları sırasında sert rüzgarlardan ve tır geçişlerinden biraz etkilense bile tehlikeli olmayacak boyutlarda kalmayı başarıyor. En çok dikkatimizi çeken konulardan biri motor gürültüsü oldu. Özellikle direksiyon simidinin alt tarafından beklemediğimiz bir şekilde yaşam alanına motor gürültüsü alıyor.

2020 Opel Insignia Ne Zaman Geliyor? Kesin olarak belli oldu! İşte Makyajlı Insignia’nın satış tarihi!

Citroen C5 Aircross güvenlik özellikleri. Citroen C5 Aircross Test.

EuroNCAP çarpışma testlerinde 4 yıldız aldı. Bu sonucu alırken çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 86, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 87 ve yaya yolcu güvenliğinden yüzde 58 puan almış. Güvenlik yardımcılarından aldığı puansa yüzde 75.

Citroen C5 Aircross Teknik Özellikleri
Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1499 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 130 HP/Maksimum Tork: 300 Nm

Citroen C5 Aircross Modelinin Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 10.6 sn / Maksimum Hız: 188 km/s

Citroen C5 Aircross Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Hava kanallı disk

Citroen C5 Aircross Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 4.5 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.0 lt/100 km /Karma: 4.0 lt/100 km / Test: 6.8 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 108 gr/km

Citroen C5 Aircross Boyutlar
Uzunluk: 4500 mm / Genişlik: 1859 mm / Yükseklik: 1695 mm / Dingil Mesafesi: 2730 mm

Citroen C5 Aircross Bagaj kapasitesi
580 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 53 lt /Boş Ağırlık: 1505 kg Lastik Boyutu: 235/55 R18

Citroen C5 Aircross Test
Citroen C5 Aircross Test

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba