Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt SUV sınıfının en çok satan modelini test ettim!

Dacia Duster Testi.
Dacia Duster Testi.

Dacia Duster Testi, Dacia Duster Testleri, Dacia Duster sürüş izlenimi, Dacia Duster yorumları, Dacia Duster özellikleri, Dacia Duster motor özellikleri.

Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt SUV sınıfının en çok satan modelini test ettim! Dacia Duster Testi, Dacia Duster Testleri, Dacia Duster sürüş izlenimi, Dacia Duster yorumları, Dacia Duster özellikleri, Dacia Duster motor özellikleri.

Instagram Hesabım

Artık rakiplerini ile daha kolay baş edebilecek bir tasarıma sahip. Özelikle arka tasarıma yapılan etkili dokunuş onu daha rekabetçi yapmış durumda. Buna ön tasarımın da eskisine göre daha kalitesi görünmesini eklemesiyle birlikte iddiasını üst seviyeye taşımış.Dacia Duster’ın ızgarası basitlikten kurtarılıp, küçük krom parçalarla süslenerek zengin bir hava oluşturulmuş. Bununla birlikte farlar da yuvaların içlerinde daha büyük bir hale bürünmüşken, sis farı yuvarları da keskinleştirilmiş bir tasarımla karşımızda. Aracın çamurlukları ve motor kaputu da komple yeniden tasarlanmış. Yeni Duster’a yan taraftan baktığımızda ise çok büyük farklar göze çarpmıyor. Yeni ayna kapaklarına sahip olan Duster, yeni tasarımlı 17 inçlik jantlarla oldukça şık duruyor. Aracın çamurluklarına monte edilen ve şnorkel uzantısı gibi duran eklentisi ile off-road kimliği öne çıkartmış. Yeni Duster’ın arka kısmına baktığımızda eskisi neslin yansıttığı basit görüntüler, yuvarlak LED’li stoplarla tamamen değişmiş. Stoplar dışında, tamponun ön kısımla aynı tutulan difüzör koruma çıtaları fark ediliyor. Öncü modele kıyasla çok fazla değişiklik yok gibi görünse de aslında Dacia tasarımcıları aracın neredeyse tüm gövde bileşenlerini elden geçirmiş. Ortaya da çok güzel ve iddialı görünen bir SUV çıkmış.

Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV!

Dacia Duster’ın iç mekanında kalitenin arttığı ilk anda fark ediliyor. Bununla birlikte kör nokta uyarısı gibi teknolojik ekipmanlar da donanıma eklenerek konfor ve güvenlik elemanlarının sayısı artırılmış. Dış tasarımda yapılan büyük değişim iç mekanda devam etmiş. Tamamen yenilenen iç tasarımda arttırılan malzeme kalitesine ek olarak navigasyon destekli multimedya ekranı da değiştirilmiş. Koltuk gruplarını da kalite algısını arttıracak şekilde yeniden dizayn eden Dacia tasarımcıları araç içerisinde 28,6 litrelik eşya gözüne yer vermiş. Dacia, ön camı 100 mm daha ileriye konumlandırarak iç mekanda alan kazanmayı başarmış.
Yeni Duster’ın kokpit yapısında modern dokunuşlar hemen fark ediliyor. Direksiyon simidi değişerek mazgallarla uyumlu krom çıtalar eklenmiş. Ayrıca klima artık otomatik ve şalterleri de çok daha kaliteli bir görünüme sahip. Multimedya ekranı biraz daha yukarıya konumlandırılmış. Gösterge paneli statüyü artırmak ve ergonomik bir kabin içi sunmak için tamamen yeniden tasarlanmış ve MediaNav ekranı gösterge panelinin üstüne taşınmış. Duster’ın herkesçe söylenen rahat ve kullanışlı koltukları daha ergonomik olanlarla değiştirilmiş.

Peugeot 3008 Fiyat Listesi Ekim sonunda nasıl? Peugeot 3008 Türkiye’de kaç paraya satılıyor?

Dacia Duster Testi.

LPG’nin kullanıldığı yeni seçenekte ülkemizde satışa sunuldu. Bu versiyonun çok dikkat çekeceğini düşünüyoruz. Biz aracı 1.5 Blue dCi 115 HP dizel motor seçeneği ile test ettik. Manuel şanzımanın eşlik ettiği bu versiyon tüketim konusundan herkesin beğenisini kazanacak türden. Fabrika verilerine göre ortalama 4.1 litre yakıt tüketimine sahip. Bu veriye şehirler arası yollarda çok rahat ulaşırken, 100 km karma yol şartlarında yaptığımız doğru vites seçimli kullanımlar sırasında 5.3 litre tüketim sonucuna imza attığını gördük. LPG’li versiyonun fabrika verilerinde 8.7 litre tüketim sonucu açıklandığını da notlarımız arasına ekleyelim. Önden çekişli versiyona sahip olan test aracıyla yine fabrika verilerine göre Dacia Duster’ın son hızının 181 km/s olduğu açıklanıyor. Dacia Duster bu kombinasyonla 0-100 km/s hızlanmasını ise 10.5 saniye gibi iddialı bir sürede tamamlıyor. Altı ileri oranlı manuel şanzımanın kullanımı kolay. Vites yollarını bulma konusunda bizlere hiç sıkıntı yaşatmadı. Biraz daha iyi görünen bir vites kolu ve vites körüğü çok daha iyi olur.

Yerli Üretim Hyundai i20 N ne zaman satışa sunulacak? 204 Beygirlik gücüyle Türkiye’nin en güçlüsü o!

Her özelliği iyileştirilmiş derken sürüş karakterinden de söz ediyoruz. Eskisine göre yola daha sağlam basan bir SUV olmuş durumda. Dacia Duster ilk tasarlandığı andan itibaren bir arazi aracı olarak şekillendirilmiş. Bu önemli avantajı sayesinde Dacia Duster hafif arazide gerçekten çok iyi yol tutan bir model. Duster yerden yüksek yapının getirdiği özgüvenle kullanıcısını bir hayli rahatlatıyor. Görüş açılarının sorunsuz yapısı da eklenince özellikle en dar alanlarda bile manevra yapmak hiç zor değil. Dacia Duster’ın yeni neslinde artırılan konfor daha sürüşe ilk başladığınız anda dikkatinizi çekiyor. Hem şehir içi, hem dağ yolları hem de zorlu bir off-road parkurunda kullandığımız model artırılan sürüş kabiliyeti ve yükselen konforuyla beğenimizi kazandı. Aracın özellikle direksiyon sistemindeki değişimi beğenmemek mümkün değil. Öncü modellerde bir hayli güç gerektiren direksiyona kıyasla yeni sistem şehir içinde hiç yorucu olmuyor. İç mekana yine gürültü yansıması konusunda eksikleri olan Duster, yerden yüksek yapı nedeniyle yüksek hızlarda ise öncüleri gibi yan rüzgarlardan biraz etkileniyor.

İşte Yeni Seat Leon İspanya fiyat listesi! Yeni Seat Leon yorumlarım nasıl?

Dacia Duster Testi.

Dacia Duster Teknik Özellikleri
Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1461 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 115 HP/Maksimum Tork: 260 Nm

Dacia Duster Performans Verileri
0-100 km/s Hızlanma: 10.5 sn / Maksimum Hız: 181 km/s

Dacia Duster Frenleri
Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Dacia Duster Yakıt Tüketimi Miktarı
Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 4.6 lt/100 km/ Şehir Dışı: 3.8 lt/100 km /Karma: 4.1 lt/100 km / Test: 5.3 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 109

Dacia Duster Boyutlar
Uzunluk: 4341 mm /Genişlik: 1804 mm /Yükseklik: 1693 mm /Dingil Mesafesi: 2674 mm

Dacia Duster Bagaj kapasitesi
478 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 50 lt /Boş Ağırlık: 1395 kg Lastik Boyutu: 215/65 R16

Dacia Duster Testi.
Dacia Duster Testi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba