Continental Sürücüsüz Test Arabasıyla Amerika’nın Farklı Zeminlerinde Testlerine Başladı!

Continental Sürücüsüz Test Aracı
Continental Sürücüsüz Test Aracı

Dünyanın en büyük lastik ve orijinal ekipman tedarikçilerinden Continental, ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan test pistinin farklı zeminlerinde ilk sürücüsüz test aracını hizmete soktu. Continental Sürücüsüz Test Aracı

Continental Sürücüsüz Araba, Continental Otonom Araba, Continental Testleri, Continental Lastikleri, Sürücüsüz Araba Testi, Araba Yenilikleri, Araba Dergileri detayları haberimizde.

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Yeni test aracında otobanlar için tasarlanan Continental’in Otomatik Sürücüsü kullanılıyor. Artık her türlü test pistinde sürücüsüz test yapılmasının mümkün olduğunu söyleyen Continental Yönetim Kurulu üyesi Nikolai Setzer,bu projenin en üst kaliteyi garanti ettiğini söyledi.

Continental Teksas Uvalde’de bulunan test pistinde ilk sürücüsüz test aracını hizmete soktuğunu duyurdu. Bu sayede Continental, binek ve hafif ticari lastikleri ile daha kesin test sonuçları elde etmek ve insan faktörünün test sonuçlarına olası etkisini minimize etmeyi amaçlıyor. Yeni test aracında, otoban için tasarlanan Continental’in Otomatik sürücü sistemi kullanılıyor.

Continental Test aracı uydu navigasyon sistemi ile kontrol ediliyor

Test aracı uydu navigasyon sistemi ile kontrol ediliyor. Kamera ve radar sensörleri yerleştirilen araç, Continental’in Vision Zero (Sıfır Kaza) vizyonu doğrultusunda, insan, hayvan ve aniden yola çıkabilecek diğer objelere sürücü olmadan da tepki verebilecek.

Continental Yönetim Kurulu Üyesi ve Lastik Bölümü Başkanı Nikolai Setzer, “Lastik teknolojisi, kritik durumlarda, aracın doğru zamanda fren yaparak yola tutunmasında belirleyici bir faktördür. Otomatik araçlarla yapılan lastik testleriyle ulaştığımız kesin sonuçlarla lastiklerimizin birinci sınıf kalitesini garanti edebiliyoruz.” dedi.

Yeni geliştirilen lastik modelleri gerçek koşullarda test edilmeli

Lastik üretiminin zorlayıcı yönlerinden biri de kalite testlerini araç seyir halindeyken gerçekleştirmektir. Bu yüzden de hem test yapılan yolun koşulları hem de testi yapan sürücü çok önemli etmenlerdir.

Yeni geliştirilen kauçuk bileşenleri ve lastik modellerinin, örneğin mıcırlı yol gibi farklı zemin tiplerinde nasıl bir performans sergileyeceğini ölçmek için, gerçek yaşam koşullarında test edilmesi gerekir. Bu yüzden de test araçlarını kullanmak sürücüler için iddialı bir iştir. Çünkü test pistindeki en ufak değişikliğin test sonuçlarına etkisi düşünülenden daha fazla olabilir.

[irp posts=”5063″ name=”Araba Habercisi Dergisi Haziran Sayısı’nda Türkiye’de Satılan Tüm Kompakt SUV’lar Var!”]

Continental Sürücüsüz Test Aracı

Araba Habercisi Murat Tosun

Continental Sürücüsüz Test Aracı, Conti Otonom Test, Sürücüsüz Araba, Otonom Arabalar, Sürücüsüz Arabalar, Kullanılmış Arabalar, Sahibinden Arabalar, Araba Habercisi Dergisi, Araba Haberleri, Otomobil Haberleri

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba