2019 Ford Kuga Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Bir önceki kasa Ford Kuga yorumlarım nasıldı?

2019 Ford Kuga Testleri.
2019 Ford Kuga Testleri.

2019 Ford Kuga Testleri, Ford Kuga testleri, Ford Kuga testi, Ford Kuga sürüş izlenimleri, Ford Kuga yorumları, 2019 Kuga yorumları.

2019 Ford Kuga Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Bir önceki kasa Ford Kuga yorumlarım nasıldı? 2019 Ford Kuga Testleri, Ford Kuga testleri, Ford Kuga testi, Ford Kuga sürüş izlenimleri, Ford Kuga yorumları, 2019 Kuga yorumları.

Instagram Hesabım

Tasarım konusunda gerçekten de en iddialı kompakt SUV araçlardan biri. Ona baktığımız zaman dönüp bir daha bakma isteğimiz oluşuyor. Ford Kuga’nın en güçlü olduğu yön iddialı tasarımı. Özellikle Ford’un Amerika’da sattığı modelleri andıran kaslı görüntüsü Kuga’nın göze hoş gelmesini sağlıyor. Aracın ön tasarımında keskin görünen ızgara ve büyük farlar dikkat çekerken, gövdeden farklı renkte hazırlanan detaylar sportif görünümü destekliyor. Profilden bakıldığında öncüsü gibi yine geniş çamurluklara sahip olan Kuga arkada ise koyu zeminli büyük stoplara sahip. Arkadaki ikili egzoz çıkışı dinamizmi artırırken egzozun üstünde yer alan koruma çıtasında farklı renk kullanılması önle arkanın bütünlük içinde olmasını sağlamış. Ford Kuga ilk satışa sunulduğu zaman tasarım olarak çok iddialı bir model değildi. Daha çok şık hatlara sahip ancak dikkat çekmekten uzak bir görünüme sahipti. Bu modeldeyse Ford bu anlayıştan tamamen kurtulmuş ve Kuga’nın direkt dikkat çekmesi konusuna yoğunlaşmış. Sonuç ise gerçekten çok başarılı. Kuga’nın iddialı tasarımının bir başka önemli artısı ise aracın çok daha pahalı gibi algılanmasını sağlayarak onu tam bir premium havaya kavuşturması olmuş. Yenilenmiş halinde bu görünüme tamamen veda etmiş olması dinamik bir Kuga sahibi olmak isteyenlerin gözünü bu yöne çevirmesini sağlayabilir.

Dacia Duster Test Sürüş İzlenimlerim nasıl? Kompakt SUV sınıfının en çok satan modelini test ettim!

Yaşam alanı konusunda her zaman sportif ve kolay kullanılan detaylarla karşılaştığımız markalardan biri Ford olmuştur. Yaşam alanı konusunda Ford tutucu diyebileceğimiz markalardandır. Çoğu modelinde ortak parça kullanır. Ancak ergonomi sorunları olmadığı için kimse bu durumu olumsuzluk olarak görmez. Kuga’da da benzer bir durum söz konusu. Aracın iç mekanındaki çoğu kumanda ve şalter farklı modellerden alınmış olsa da kullanım esnasında sürücüsüne herhangi bir olumsuzluk yaşatmıyor. Aracın 2690 mm’lik dingil mesafesi sayesinde önde ve arkadaki yaşam alanı oldukça geniş. Koyu renkler nedeniyle ferahlık hissi biraz az olsa da cam tavan bu olumsuzluğu gideriyor. Arkasında yolcularının tüm ihtiyaçlarını karşılayan bir bagaj kapasitesine sahip olan Kuga, bu bölümü bir ayak hareketi ile kullanıma sunmasıyla da elleriniz doluyken bagaja ulaşmayı mümkün kılıyor. İç mekanda kullanılan malzeme kalitesi konusunda kendisini bir hayli geliştiren Kuga’da konsolda kaliteli plastik malzemeye yer verilirken konsolun alt kısımlarında sert malzemeye yer verilmiş. Parça birleşim yerlerinde işçilik seviyesinin yüksek olduğu araç, iç mekana tıkırtıların yansımamasıyla da beğeni topluyor. Kuga’nın zengin donanımı da iç mekandaki konforu artıyor.

Citroen C5 Aircross Test Sürüş İzlenimlerimi yazdım! Farklı tarzıyla öne çıkan bir Kompakt SUV!

2019 Ford Kuga Testleri.

Dizel otomatik seçeneği konusunda sevdiğimiz araçlardan biri. Benzinli otomatik seçeneğini de satın alabileceğimiz Ford Kuga’yı ülkemizin en çok ilgi gören kombinasyonuyla test ettim. 120 HP güç ve 300 Nm tork üreten motor araca ihtiyaç duyduğu gücü sunma konusunda sorunsuz. İlk hareket anında biraz ağırkanlı olan motor turbo devreye girdiği anda beklenen performansı sunuyor. Powershift otomatik şanzımanla kombine edilen Kuga bu sayede konfor konusunda da çok başarılı bir model halini alıyor. Vites geçişlerini sarsıntısız ve hızlı gerçekleştiren model, yakıt tüketimi konusunda da cep dostu oluyor. Fabrika verisi 100 km’de ortalama 4.8 litre tüketen Kuga normal kullanım koşullarında da en fazla 6 litre ile yetiniyor. Motorun hızlanma isteği şehir içinde yeterliyken yüklü durumlarda zorlanmaması da keyfi artırıyor. Motorun sessiz çalışma karakteri de sevdiğimiz karakterleri arasında yer aldı. Atak kullanım yaptığınız anlarda bile motor sessizliğini korumayı başarıyor.

Peugeot 3008 Fiyat Listesi Ekim sonunda nasıl? Peugeot 3008 Türkiye’de kaç paraya satılıyor?

Yol tutuş konusunda uzman olan Ford, Kuga’da da bu tecrübesini konuşturmuş. Her ne kadar yerden yüksek bir arazi aracı olsa da Kuga çoğu HB modelinden daha başarılı sürüş karakterine sahip. Yan rüzgarlardan etkilenmeyen Kuga, hassas ve direkt çalışan direksiyon sistemiyle sürücüden gelen istekleri hemen yola aktarıyor. Bu aracı kullanırken sanki bir Focus kullandığınızı hissetmeniz Ford mühendislerinin önemli bir başarısı. Görüş açıları konusunda da eksikleri olmayan Kuga’nın süspansiyon sistemi ise sert ayarlara sahip. Yol tutuşa önemli katkıları olan bu sert ayarlar tümsek geçişlerinde özellikle arkada oturanların darbeleri biraz hissetmesine neden oluyor. Yerden yüksekliği yeterli olan Kuga önden çekişli olmasına rağmen hafif arazide de sorunsuz ilerleyebiliyor. Araçtaki lastik seçimi çok başarılı ve motordan gelen güç dengeli olduğu için hafif arazide engelleri aşmak hiç de zor değil. Gürültü konusunda önceki modelden daha iyi bir performans gösteren Kuga iç mekana motor ve rüzgar gürültüsünü minimum şekilde yansıyor.

İşte Yeni Seat Leon İspanya fiyat listesi! Yeni Seat Leon yorumlarım nasıl?

Ford Kuga güvenlik özellikleri nasıldı? 2019 Ford Kuga Testleri.

Ford Kuga 2012 yılında Euro NCAP çarpışma testine alındı. 5 yıldız alan model bu alanda başarılı bir sonuç ortaya koydu. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 94, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 86, yaya güvenliğinden yüzde 70 ve güvenlik yardımcılarından yüzde 100 aldı. Ford bu konuda gerçekten çok iddialı.

Ford Kuga Teknik Özellikleri.

Motor: 1.5 lt /Motor Hacmi: 1499 cc / Silindir Adedi: 4 /Maksimum Güç: 120 HP/Maksimum Tork: 300 Nm

Ford Kuga Performans Verileri

0-100 km/s Hızlanma: 12.4 sn / Maksimum Hız: 171 km/s

Ford Kuga Frenleri

Ön: Hava kanallı disk /Arka: Disk

Ford Kuga Yakıt Tüketimi Miktarı

Yakıt Türü: Dizel Şehir İçi: 5.1 lt/100 km/ Şehir Dışı: 4.6 lt/100 km /Karma: 4.8 lt/100 km / Test: 6.0 lt/ 100 km / CO2 Emisyonu: 124

Ford Kuga Boyutlar

Uzunluk: 4524 mm /Genişlik: 1856 mm /Yükseklik: 1701 mm /Dingil Mesafesi: 2690 mm

Ford Kuga Bagaj kapasitesi

406 lt /Yakıt Depo Kapasitesi: 60 lt /Boş Ağırlık: 1605 kg Lastik Boyutu: 215/65 R16

2019 Ford Kuga Testleri.
2019 Ford Kuga Testleri.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba