6 Milyon TL’lik Cabrio Aston Martin DBS Superleggera Volante! 0-200 km/s 6.7 saniye!

DBS Superleggera Volante Özellikler
DBS Superleggera Volante Özellikler

Aston Martin DBS Superleggera modelinin üstünü açtı ve DBS Superleggera Volante doğdu. Tasarım ofisinin başındaki isim olan Marek Reichman önderliğinde tasarlanan DBS Superleggera Volante modeli, Aston Martin’in Volante ismini kullandığı ikinci model. Volante ismiyle amiral gemilerini üreten Aston Martin, marka genlerine bağlı kalarak performans ve dinamizmi gayet iyi bir şekilde harmanlıyor. DBS Superleggera Volante Özellikler

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Haberleri, Araba Yorumları, İkinci El Araba, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, Yeni Aston Martin, Aston Martin Cabrio, Aston Martin Haber

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

DBS Superleggera Volante hakkında açıklamalarda bulunan Marek Reichman şunları söyledi. ‘DBS Superleggera, performans konusunda çıtayı yükseltti. DBS Superleggera Volante modelimizle de üstü açılabilir bir Super GT araba yapmayı hedefledik ve başardık. 5.2 litrelik V12 motorla performansı en üst seviyede tutmakla beraber, tasarım konusunda da özel bir iş ortaya çıkardık’ dedi.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

5.2 litrelik V12 Motorla Performans En Üst Seviyede

Aston Martin DBS Superleggera Volante modelinde 5.2 litrelik V12 motorla 715 beygirlik güç üretiyor. Sunduğu 900 Nm tork ile 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.6 saniyede tamamlıyor. Bu değer coupe versiyonunda 0.2 saniye daha kısa olsa da cabrio formun vermiş olduğu ağırlık etkisini, Aston Martin mühendislerinin oldukça etkileyici bir şekilde hallettiğini söyleyebiliriz. 0-200 km/s hızlanmasını ise 6.7 saniyede tamamlayan Aston Martin DBS Superleggera Volante’nin son hızı 340 km/s.

900 Nm gibi devasa bir torka sahip Aston Martin DBS Superleggera Volante, bu torku karbon fiber bir şaftla 8 ileri ZF şanzımanla sunuyor. ZF’in Aston Martin’in bu modeli için özel olarak geliştirdiği şanzımanda yazılımsal iyileştirmeler yapılmış. Bu yeni yazılımla birlikte çok daha hızlı vites geçiş süresine ek olarak sürüş moduna göre tam zamanında vites değiştirme özelliğiyle sürüş zevki artırılmış.

Aston Martin tasarımcıları, DBS Superleggera’nın coupe formunun eşsiz tasarımını değiştirmeden cabrio formuna dönüştürürken oldukça iyi iş çıkarmışlar. Ön tarafta yer alan devasa ön ızgara ve şişkin çamurluklarla cabrio versiyonu da en az coupe versiyonu kadar güzel duruyor. Arka tarafta yer alan geniş bir difüzör, ince ve bütünleşik LED arka farlar ve dört egzos çıkışıyla oldukça vahşi görünmeye devam ediyor.

Aston Martin DBS Superleggera Volante, Eylül ayından itibaren satışa sunulacak. Türkiye fiyatı henüz belli olmasa da Almanya fiyat etiketi tam 295.500 Euro!

Editör Notu: Türkiye fiyatı için Aston Martin Türkiye’nin açıklaması henüz olmasa da ülkemizde araç satış fiyatlarında geçerli olan bire üç formülünü uygulayabiliriz. Yani Almanya fiyatı x 3 = Türkiye fiyatı (ne yazık ki!) Bu formülle hesaplarsak da 886.500 Euro. Eylül ayına daha 4 aydan fazla bir süre olmasına rağmen kurun aynı kalacağını hesaplarsak bile 5.815.440 TL yapıyor. Düz hesap 6 MİLYON TL verin, üstü kalsın dersiniz:)

[irp posts=”2990″ name=”Volvo XC40 D4 AWD 1 Kadın 1 Erkek Testi Youtube MSE Medya Kanalında Yayında”]

DBS Superleggera Volante Özellikler

Araba Habercisi Dergisi

1 Kadın 1 Erkek Volvo XC40 D4 AWD 190 Beygir Testi

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba