Egzoz duman renkleri ve anlamları

Kış renkleri ile çok daha net görüyoruz onları. Peki anlamlarını biliyor musunuz? Egzoz duman renkleri ve anlamları

Egzozdan çıkan duman renklerine göre bize arabamızın durumunu anlatır. Hangi renkse arabanın durumunu net bir şekilde ortaya koyar.

Egzozdan Beyaz Duman Çıkıyorsa

Bu durumu hemen hepimiz soğuk havaya bağlarız. Ama bu yanlış bir düşüncedir. Egzozdan beyaz duman çıkmasının nedeni elbette ilk olarak soğukla sıcağın buluşması olabilir. Ama asıl neden soğutma sıvısı, silindir yanma odalarına sızmış ve buharlaşmış demektir. Bu da silindir blok contası arızası, silindir kapak hasarı veya silindir bloğunun çatlaması nedeniyle oluşur. Burada tehlike konusunda en önemli belirte ince ve şeffaf su buharı çıkıyorsa sorun yoktur ama yoğun beyaz renkli bir duman atıyorsa kontrol ettirmenizde fayda var.

Egzozdan Mavi Duman Çıkıyorsa

Egzoz neden mavi duman atar sorusuna ilm başta verilecek cevap motor yağ yakıyordur olur. Yağ bir sorundan dolayı yanma odasına karışmıştır. Baktırmanız gerekir.

Egzozdan Siyah Renk Duman Çıkıyorsa

En çok bundan korkulur ama bu duman rengi arabanın nefes alamadığını gösterir. Hava filtresi, hava sensörleri gibi detaylara bakılmalıdır. Siyah renkli duman arabanın olduğundan daha fazla yakıt tüketmesine neden olur.

Egzozdan Gri Duman Çıkması

Araba yağ yakıyor yorumunu yapmanın en net nedenlerindendir. Turbo varsa baktırın. Arabanızın yağ eksiltip eksiltmediğini kontrol edin. Otomatik şanzımanlıysa kontrol ettirin.

[irp posts=”1825″ name=”ÖTV indirimi sonrası kompakt SUV modeller kaç para oldu?”]

Egzoz duman renkleri ve anlamları

Araba Habercisi Murat Tosun

ÖTV indirimi sonrası kompakt SUV modeller kaç para oldu?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba