İthal Elektrikli Araçlara ilave gümrük vergisi hangi ülke otomobillerini etkileyecek? Zoe zamlanacak mı?

Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.
Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

Elektrikli Araçlara getirilen ilave gümrük vergisi hangi ülke otomobillerini etkileyecek? Zoe pahalanacak mı? Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

Instagram Hesabım

Elektrikli araçlara ilave gümrük vergisi getirildi. Bu rakam yüzde 10 olarak açıklandı. Bu haberlerin elektrikli araçlara ek gümrük vergisi getirildi, Togg’a büyük avantaj sağlandı gibi yansıması kafaları karıştırdı.

Öncelikle bu durum tüm elektrikli araçları kapsamıyor. İlk başta bunu belirtmiş olmak isterim.

Bu ek gümrük vergisi Serbest Ticaret Anlaşması veya Gümrük Birliği anlaşmasına bağlı olmayan ülkeler için getirildi. Bu ülkelere örnek vermek gerekirse ABD, Çin, Japonya, Hindistan, Kanada, Vietnam, Pakistan gibi ülkelerden ithal edilecek elektrikli araçlara uygulanacak.

Bu durum ülkemizde satışta olan Seres, Skywell modellerini etkilerken, bunlar arasında Temmuz ayında satışa sunulan Subaru Solterra modeli de yer alıyor. Subaru Solterra’nın fiyat listesine baktığım zaman listenin bu gelişmeyle birlikte güncellendiğini görüyorum.

Bu modellerin ardından Türkiye’de satışa sunulacak olan MG ZS EV modeli de bu ek gümrük vergisinden etkilenecek. Ayrıca Çin üretimi olan Tesla Model 3 Türkiye gelmesi durumunda etkilenen modeller arasında yer alacak.

Japonya’da üretilen modellerini Türkiye pazarında satışa sunma planları yapan Toyota ve Honda’nın modelleri de bu ek vergiden etkilenecek.

Peki Renault Zoe bu durumdan etkilendi mi? Hayır, etkilenmeyecek. Renault Zoe elektrikli otomobil 739.900 TL etiketle satışa sunulmaya devam ediyor. Bu durum Avrupa Birliği’nden gelen ve Güney Kore’den gelecek araçları etkilemeyecek. Hyundai Kona Electric modelinin fiyatına baktığımda da 811.523 TL etiketle satıldığını görüyorum.

Bu yılın sonunda Türkiye’de satışa sunulacak elektrikli araçların çok büyük bir bölümü bu ek vergiden etkilenmeyecek.

Bu yılın sonuna doğru Türkiye’de satışa sunulacak elektrikli otomobiller hangileri? İşte o modeller!

Araba Habercisi Yaz Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2022 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor?

Araba Habercisi Dergisi 42. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 42. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi’ni Türk Telekom üzerinden okumak isteyenlerse Türk Telekom e dergi uygulamasını indirerek okuyabilir. Türk Telekom e dergi uygulaması hem App Store hem de Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

ÖTV olmasa yerli üretim sıfır kilometre arabaların fiyatları nasıl olur? O fiyatları elden geldiğince hesapladım!

Araba Habercisi Dergisi Yaz 2022 Sayısı’nda neler var?

Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

Siz isterseniz yine de önce boyaya bakın!

Yeni Suzuki S-CROSS Türkiye Yollarına Çıktı!

Yeni MG ZS EV Son Çeyrekte Türkiye’de satışa sunuluyor.

Hoşça kal Kadjar Merhaba Austral.

Audi A6 Avant e-tron concept gösterildi!

Ateş gibi araba: Mazda 3.

Yeni Dacia Duster hiç olmadığı kadar güçlü.

Renault MORPHOZ gerçek oldu.

Elektrikli araçların menzilinde devrim: Mercedes Vision EQXX.

Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

Elektrikli Otomobil gümrük vergisi 2022.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba