Sayın Volkswagen Yetkilileri Türkiye Avrupa’da Değil Mi? Her Köşeye Şarj Bize Niye Yok!

Elektrikli Volkswagen Modelleri We Charge
Elektrikli Volkswagen Modelleri We Charge

VW Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Ulbrich, ‘Şarj altyapısı, elektrikli araç kullanımının artmasıyla birlikte hareketlilik kazanıyor. Arabanızı şarj etmenin, telefonunuzu şarj etmek kadar kolay bir hale getirilmesi için çalışıyoruz. Bu nedenle her köşede bir şarj istasyonu olacak şekilde yatırım yapıyoruz’ dedi. Bu açıklamanın ardından elbette sormamız gereken soru şu: “Sayın Volkswagen yetkilileri, Türkiye Avrupa’da Değil Mi? Elektrikli Volkswagen Modelleri We Charge

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Volkswagen, elektrikli araç kullanımının yaygınlaşması için yatırım yapmaya devam ediyor. Avrupa genelinde, VW Grubu, 2025 yılına kadar toplam 36.000 şarj noktası kuracak. Bunların 11.000’i Volkswagen’in tüm büyük şehirlerdeki 3.000 bayisinde kurulacak. VW sadece kendi kullanıcılarına değil tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermeyi hedefliyor. Şarj altyapısı Elli (Electric Life) ve kendi şarj ücretlendirme hizmeti ‘We Charge’ ile her noktada kesintisiz hizmet sunacak. VW Grubu, Avrupa’daki şarj noktalarına toplamda 250 milyon euroluk yatırım yapacak.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Yapılan araştırmalarda elektrikli araçların şarj dolumlarının %70’inin evde veya işte gerçekleşeceği bekleniyor. Volkswagen’in şirketi olan Elli, şirketlere ve son kullanıcılara 2020 yılından itibaren komple şarj çözümleri sunacak. Kurulumu dahil olmak üzere duvar ünitelerinden şarj kablolarına kadar ürünler Elli ile tüketicilere ulaştırılacak.

Bağımsız olarak kurulacak şarj noktaları da şehrin merkez noktalarında, alışveriş merkezlerinde ve otoparklarda bulunacak. VW, ‘We Charge’ hizmetiyle önümüzdeki yıllarda Avrupa’da toplamda 100.000’den fazla şarj noktası sunulacak. Elektrikli araç şarjlarının %25’inin bu şarj noktalarında yapılacağı tahmin ediliyor. Zincir marketlerle de anlaşmalar yapmaya başlayan VW, ilk olarak İngiltere’de Tesco ile anlaşma yaptı. Kullanıcılar alışveriş için geldiklerinde araçlarını kolaylıkla şarj edebilecekler.

VW, otobanlar için de hızlı şarj üniteleri kuracak. 2020 yılına kadar otobanlara kurmayı planladığı 2.400 şarj istasyonunun 400’ü hızlı şarj özelliğine sahip olacak. Almanya’da hükümet ile de görüşen VW, elektrikli araç altyapısının geliştirilmesi konusunda girişimlerde bulundu. Altyapının hızlı bir şekilde genişletilmesi için gerekli mevzuatın hazırlanması gerektiğini belirtti. Hazırlanacak olan mevzuat gereği yeni yapılan inşaatlarda ve otoparklarda şarj istasyonları zorunlu hale gelecek.

 

Elektrikli Volkswagen Modelleri We Charge, Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba