Ferrari Roma Aston Martin Katili Olarak mı Doğdu?

Ferrari Roma Yorumları Neler
Ferrari Roma Yorumları Neler

Ferrari Roma, Yeni Ferrari Roma, 2020 Ferrari Roma, Ferrari Roma Yorumları, 2020 Roma, Yeni Roma, Ferrari Roma Aston Martin, Ferrari Roma Yorumları Neler?

Ferrari Roma ile çok farklı bir kulvara geçiş yaptı. Tasarım detayları başta olmak üzere hedefinde Aston Martin var görünüyor. Elbette bu tip araçlar içinde mücadele eden her model olduğu gibi. Nuova Dolce Vita konseptini örnek alan otomobil, adını İtalya’nın başkentinden alıyor. Maranello’nun en yeni, Coupe’si, Ferrari’nin çok alışık olmadığı bir şekilde önden motorlu olarak sunuluyor. Zamansız ve zarif bir şekilde tasarlanmış olan Ferrari Roma teknik, performans ve sürüş keyfi açısından segmentinde benzsersiz deneyimler sunuyor. Bunlar arasında 8 vitesli şanzımana sahip yeni güç aktarma organı yer alıyor. Ferrari Roma Özellikleri Neler? Ferrari Roma Yorumları Neler?

Youtube Kanalımız.

[irp posts=”13468″ name=”Araba Habercisi Dergisi Şubat 2020 Sayısı Çıktı!”]

Ferrari Roma Yorumları Neler?

Ferrari Roma’nın 620 cv motoru, V8 turbo ailesine aittir ve dört yıl üst üste yılın uluslararası motoru seçilmiştir. Ferrari V8 motorunun bu versiyonundaki yenilikler, yenilenmiş kam profilleri, türbin devirlerini ölçen ve dakikada 5.000 dev/dak arttırılmasına izin veren bir hız sensörü ve Euro 6D kirlilik önleme standartlarına uygun olması açısından Benzinli Partikül Filtresidir. Otomobilin yeni 8 vitesli çift kavramalı şanzımanı 7 vitesli eski nesline göre daha kompakt ve 6 kg daha hafiftir.

Ferrari Roma Yorumları Neler?

Yeni Skoda Octavia Sadece Elektrikle 55 Km Gidecek!

Ferrari Roma, Ferrari tarafından geliştirilen, seçilen vitese göre uygun tork dağıtımını ayarlayan, yakıt tüketimini optimize ederken devir sayısı arttıkça daha güçlü bir toplayıcılık sağlayan kontrol yazılımı olan Değişken Güçlendirme Yönetimine sahiptir. Aracın vites geçişleri gerçekleştirilirken motor tarafından verilen tork miktarı 7. Viteste ve 8. Viteste 760 Nm’ye kadar artıyor.

Yeni Vantage Roadster’ın Türkiye Fiyatı 425 Bin Euro’dan başlıyor!

Ferrari Roma Modern Kokpit Tasarımı Nasıl?

Ferrari Roma’nın kabini için yeni bir mimari konsept geliştirildi. Bu konsept, sürücü ve yolcu için birer tane olmak üzere iki farklı kokpit yaratmaktır. Bu ikili kokpitin farklı ve çarpıcı görünümü sadece sürücü kokpitine uygulanan tasarımın aracın içine yayılması ile elde edildi.

Gösterge paneli okunmayı kolaylaştırmak için tek bir 16 inçlik HD ekran içerir. Varsayılan ekranda navigasyon ve ses ekranları büyük dairesel devir sayacının çevresini sarar. Yeni tasarlanmış olan direksiyon simidi, sürücünün ellerini direksiyondan ayırmadan aracın herhangi bir özelliğini dokunmatik olarak kontrol etmesini sağlayan esnek bir tasarıma sahiptir. Geleneksel kontroller arasında 5 konumlu manettino, farlar, ön cam silecekleri ve göstergeler bulunur. Yeni dokunmatik kontroller sürücünün merkezi kontrol ekranında gezinmesini sağlarken ses ve Adaptif hız sabitleyicisinin kullanımına izin veriyor. İki kokpit arasında yer alan ve son derece şık ve kullanışlı bir tasarıma sahip olan yeni 8.4 inçlik merkezi ekran, bilgi-eğlence sistemi, uydu navigasyon ve klima kontrol işlevlerini içeriyor.

Yeni Range Rover Evoque Türkiye’de Kaç Para?

Ferrari Roma Teknik Özellikleri Neler?

Ferrari Roma’nın motor kaputunun altında ise 4.0 litrelik V8 motor yatıyor. 620 beygir güç üreten bu motorun tork değeri ise 760 Nm. 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlarken 0-200 km/s hızlanması ise sadece 9.3 saniye. Son hızı ise 320 km/s olarak belirtildi. Ferrari Roma’da yeni 8 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman bir önceki 7 ileri otomatik şanzıman yerine kullanılıyor. Yeni şanzıman sayesinde vites geçişleri çok daha hızlı gerçekleşmekle beraber şehir içi kullanımlarda da konfor ön planda tutuluyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba