Fiat Egea Sedan ve Fiat Egea Cross modelinin yerine o geliyor! Bu SUV model onların yerini alacak!

Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor
Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor

Fiat Egea Sedan ve Fiat Egea Cross modelinin yerine o geliyor! Yenilikçi SUV model onların yerini alacak! Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor.

YOUTUBE KANALIM

Fiat Başkanı Olivier François Auto Express’e yaptığı açıklamada: “Tipo’yu değiştirmemiz gerekiyor. Onu 2025’te göreceksiniz. Biraz SUV benzeri olacak ama bunu yenilikçi bir şekilde yapacak” demişti. Buralarda SUV olarak (Egea Cross) satılan Fiat Tipo, Avrupa pazarlarında HB olarak satılıyor. Marka 2025 yılı itibariyle bu modeli gerçek bir SUV modele çevirmeye karar vermiş görünüyor.

Stellantis Grubu’nun diğer markalarından bildiğimiz 1.2 turbo benzinli ve 1.5 litre turbo dizel motorların 2025 Fiat Tipo’da kullanılması kesin gibi. Bu değişim sırasında Fiat için en büyük artılardan birisi sevilen ve adı sorunsuzlar arasında anılan EAT8 otomatik şanzımanı kullanmaya başlaması olacak. Elektrikli Fiat Tipo modeli de 2025 yılında bu değişimle birlikte ortaya çıkacak. Bu model büyük ihtimalle Stellantis Grubu’nun diğer markalarında da göreceğimiz yeni bir SUV olacak. Bu model çıktığı zaman Peugeot 408 ya da Citroen C4X karakterine benzer bir araç göreceğiz.

Bunun yanında Fiat markasının Güney Amerika pazarında sattığı modellerin tasarımları da sevilmiş görünüyor. Fiat markası global olma yolunda 2025 yılından itibaren tüm modellerini benzer bir kimliğe büründürecek. Haberin fotoğrafını temsili olarak Güney Amerika pazarları için üretilen 2023 Fiat Fastback modelinden kullandım. Çünkü, açıklamalara baktığımda bu tip bir model geleceğini düşünüyorum. Yalnız böyle bir şey olursa harbi efsane olur.

Bursa’daki Tofaş Fabrikası’nda üretilen Fiat Egea hepimizin bildiği gibi yurt dışında Fiat Tipo ismiyle satılıyor. Fiat markasının patronunun bu açıklamasının ardından merak edilen konulardan birisi Egea isminin devam edip etmeyeceği olmuştu.

Tofaş yönetimi tarafından KAP’a yapılan açıklamada Fiat Egea Ailesi’nin üretiminin 2025 yılının sonunda biteceği açıklandı. Tofaş, Egea Ailesi yerine 2025 yılının başından itibaren K0 adı verilen orta boy ticari araç üretimine geçecek. Siena, Albea, Linea modellerinde olduğu gibi Egea isminin sonu da 2025 yılında gelecek gibi görünüyor.

Son olarak 450 bin adetlik kapasitesi olan Tofaş Fabrikası’nda 2022 yılında 263.747 adet sıfır kilometre Fiat üretildi. Bu araçların 121.477 adeti ihraç edildi.

Araba Habercisi Dergisi Mart 2023 sayısı çıktı! Mart 2023 sayısını da ücretsiz indirerek okuyabilirsiniz!

Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor.

Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor

 

Fiat Egea Sedan üretimi bitiyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba