Fiat iPhone elektrikli otomobil geliyor!

Fiat elektrikli otomobil, Fiat Elektrikli araba, Fiat Elektrikli araçlar, Fiat iphone elektrikli otomobil geliyor.

Youtube Kanalımız

[irp posts=”11831″ name=”Araba Habercisi Ocak Sayısı Test Yıllığı Olarak Çıktı!”]

Fiat Chrysler Grubu, iPhone tedarikçilerinden olan Foxconn ile ortak bir girişime imza atmayı planlıyor. Bu ortak girişimle elektrikli araba geliştirilecek. Ayrıca internete bağlı araç teknolojisi üzerine çalışılacak. Fiat iphone elektrikli otomobil geliyor.

Volkswagen’in En Küçüğü up! GTI Modeliyle Geri Döndü!

FCA Grubu’nun ve Foxconn’un yarı yarıya hisse sahibi olacağı yeni girişim Çin’de tamamen elektrikli araba üretimi yapacak. Ayrıca geliştirdikleri teknolojiyle diğer markalara da altyapı sağlayacak. IoV (Internet of Vehicles) alanında da faaliyet gösterecek olan bu girişim, otomotiv sektörünün nereye gideceğinin önemli bir göstergesi olarak dikkat çekiyor.

Foxconn CEO’su Young Liu yaptığı açıklamada, ‘Foxconn olarak dizayn, bileşenler ve tedarik zinciri yönetiminden sorumlu olacağız. Araç satışıyla ilgili görevimiz bulunmayacaktır’ dedi. Foxconn’un satışlarının %10’unun otomotiv piyasasının oluşturmasını beklediklerini de ekledi.

Foxconn ve FCA Grubu’nun ortak girişiminin ilk etapta Çin pazarına odaklanacağı belirtildi. Bunun sebebi ise, Çin’in pazar büyüklüğü ve elektrikli araçlara olan ilginin üst seviyede olması. Sonrasında ise üretim konusundaki avantajları kullanarak Çin’den ihracat da söz konusu olacak.

Fiat iPhone Elektrikli arabaların geliştirilmesiyle birlikte arabalarda yer alan mekanik birçok parçanın yerini elektronik ve dijital bileşenler almaya başladı. Bu noktada da teknoloji şirketlerinin ölçeklendirilmesi açısından önemli fırsatlar sunuyor.

FCA ve Foxconn ortaklığının ilk sonuçlarının 2020 yılı içerisinde göreceğiz gibi duruyor.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba