320.000 Parça Lego’dan Üretilen Honda Civic Type R Modelini Gördünüz Mü?

Honda Civic TypeR Lego
Honda Civic TypeR Lego

Civic Type R, Honda markasının en ikonik modellerinden biri. Bu yüzden de Honda Civic Type R’ın gerçek boyutlu bir legosu yapıldı. Honda Civic TypeR Lego

Araba Dergileri, Araba Dergisi, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Araba Haberleri, Honda Haberleri, Honda Yenilikleri, Honda Fabrika

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Devasa boyutlu legoyu yapan tutkulu ekibin arkasında LEGO sertifikalı bir profesyonel olan Ryan McNaught bulunuyor. 9 kişilik ekip 1.300 saatten fazla süren bir çalışmayla tam 320.000 adet lego parçasından oluşan bire bir boyutlu Honda Civic Type R’ı ortaya çıkardı.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

McNaught, projeyi hayata geçirirken her bir legoyu elleriyle tek tek yerleştirirken Honda Civic Type R’ın dünyada da pek çok ödül almasına sebep olan eşsiz tasarımına ve detaylarına hayran kaldıklarını belirtti. Açıklamalarına devam eden Ryan McNaught; ‘Projenin zorlu bir sürece sahip olmasını ve bizi zorlamasını sevdik. Arabanın düz hatları neredeyse yok denecek kadar azdı. Sayısız kıvrımlı yapısıyla bizi oldukça zorlasa da yapması oldukça zevkli bir hal aldı’ dedi.

Çelik bir çerçeve etrafında şekillenen Lego parçacıklarının tamamı birbirine yapıştırıldı. Modelin yapımına özel Lego parçasının geliştirilmemiş olması tamamının standart Lego parçalarıyla yapılması da çarpıcı bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Farlara yerleştirilen LEDlerin kontrolü ise iPad ile sağlanıyor.

Lego ile yapılan Type R aşağıdan yukarıya katman katman yapıldı. En çok zorlayan parçalar ise inceliği nedeniyle kırılganlık yaratan cam silecekleri ve havada duran yapısıyla arkada yer alan spoiler oldu.

Bu etkileyici Type R modeli Honda’nın da sponsoru olduğu LEGO MASTERS’da sergilenecek. Lego Masters, Lego tutkunlarının büyük çabalar göstererek yarattıkları modelleri sergilediği bir yarışma. 8 ekibin birbiriyle yarıştığı İngiliz reality Show olan Lego Masters’da tamamen gerçek boyutlarında üretilmiş Honda Civic Type R’ın sadece İngiltere değil dünya çapında da büyük ilgi görmesi bekleniyor.

[irp posts=”2990″ name=”Volvo XC40 D4 AWD 1 Kadın 1 Erkek Testi Youtube MSE Medya Kanalında Yayında”]

Honda Civic TypeR Lego

Araba Habercisi Dergisi

Audi Q8 Testi Murat Tosun

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba