Honda’nın İlk Çeyrek Karı ABD Yüzünden Düştü! Türkiye’de Büyük Başarı Devam Ediyor!

Honda Satış Rakamları 2019 Nasıl
Honda Satış Rakamları 2019 Nasıl

Honda Satış Rakamları 2019 Nasıl? Honda, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilk çeyrek karının %16 düştüğünü açıkladı. Japon otomobil devi, Nisan-Haziran ayları arasında ise 2.36 Milyar Dolar gelir elde etti. Amerika pazarında yaşanan kayıp yeni CR-V ile kapanacaktır. Honda Satış Rakamları 2019 Nasıl?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Honda’nın güçlü olduğu pazarlardan biri olan ABD’de satışları, geçen yıla oranla %5 düştü. Geçtiğimiz yıl ilk çeyrekte ABD’de 425.000 adet araç satan Honda, bu yıl 407.000 adetlik satış gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl global olarak rekor kıran Honda 5.323.000 adet araç satışı yapmıştı. Bu yıl başında tahminleri ise 5.160.000 adet olarak açıklanmıştı. Fakat bu tahmini güncelleyen Honda, 5.110.000 adet olarak belirtti.

Honda da diğer tüm otomobil üreticileri gibi dönüşen endüstride yerini korumak istiyor. Otonom ve elektrikli araçların oluşturduğu geleceğe en doğru şekilde adapte olmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra Google ve Uber gibi teknoloji firmalarının da yarattığı rekabetle Honda kendini yeniden konumlandırmaya çalışıyor.

Mayıs ayında Honda, küresel üretim maliyetlerini 2025 yılına kadar %10 düşürmek ve model değişimlerini azaltarak tasarruf yapmak ve inovasyona yatırımı artırmak istediğini belirtti. Ayrıca Honda, küresel iş birliklerini de geliştiriyor. Softbank ve Toyota ile birlikte mobilite projesine katıldı. General Motors’un otonom sürüş özelliklerine sahip araç platformuna da ortak oldu.

Honda bu sene tanıttığı yeni CR-V ile geçtiğimiz yıllarda yeni Civic ile yakaladığı başarılı ivmeyi devam ettirmek istiyor. Özellikle Amerika pazarında SUV segmentinin en çok tercih edilen segment olduğu göz önünde bulundurulunca Honda’nın avantajı öne çıkıyor. Ülkemizde de satış rakamları daralan pazara göre iyi bir performans gösterdiğini söyleyebiliriz. 2018 yılında Türkiye’de 28.000 adetten fazla satan Honda, bu yıl Temmuz ayı dahil olmak üzere ilk 7 ayda 9.351 adetlik satış rakamına ulaştı.

[irp posts=”5572″ name=”Araba Habercisi Dergisi Yaz Sayısı Çıktı! Temmuz Ağustos Sayısında Neler Var?”]

En Çok Satan Otomobil Markası 2019 İlk 20 Listesi! Fiat ve Renault Tampon Tampona!

Honda Satışları, Civic Satışları, Araba Satışları, Araç Satışları, Araç Testleri, Araba Testleri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba