İkinci el arabanın fiyatı sıfır kilometresinin fiyatını geçemeyecek! Değişim bu aydan itibaren başlıyor!

ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek
ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek

İkinci el arabanın fiyatı sıfır kilometresinin fiyatını geçemeyecek! Değişim bu aydan itibaren başlıyor! ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek.

İKİNCİ EL OTOMOBİL İTHALATI OLUR MU?

Otomotiv sektöründeki fahiş fiyatlar ve stokçuluk konusunda hareketli günler yaşanıyor. Ticaret Bakanlığı otomotiv sektörü yetkilileriyle yaptığı toplantının ardından alınan kararları geçtiğimiz günlerde açıkladı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptığı açıklamada, “İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatı sıfır araç fiyatını geçemeyecek. Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz” dedi. Bu açıklamadan sonra Temmuz ve Ağustos aylarında “ikinci eline gücüm yetmedi sıfır km aldım” durumunun sona ermesi için internet siteleri çalışmalarını yapacak. Bu durum neleri değiştirir? İnternet ortamına bakıp fiyat yükselten satıcıların önünü kesebilir.

Çünkü fiyat sınırı olarak markaların açıkladığı ve internet sitelerinde yayınladıkları fiyatlar baz alınacak. Marka arabasının fiyatı 1 milyon TL olarak açıkladıysa, internet sitelerinde fiyatı 1.3 milyon TL olamayacak. Bu uygulama “liste fiyatı güncel olan arabaları” ilgilendiriyor. Bununla birlikte bir diğer önemli konu 6 ay 6 bin kilometre sınırının ticaret yapan firmalarla birlikte, ticaret yaptığı düşünülen şahıslar için de uygulanacak olması. Bu durumun internet ortamında 2023 model otomobil ilanların sayısının azalmasında rol oynaması bekleniyor. Benim merak ettiğim konu: Stokçuluğun önü kesilebilirse, sıfır kilometre otomobillere gerçek talebin ne kadar olduğu!

Fiat Egea yerini Fastback bir modele bırakıyor! 2025 yılında Fiat Egea Fastback bir model olacak!

HOŞÇA KAL FORD FIESTA

Ford, Mondeo ve Ecosport’un ardından iddialı modelleri Fiesta ve Focus’un da fişini çekmeye karar verdi. Fiesta üretimi geçen ay biterken, Focus ise 2025 yılından itibaren üretilmeyecek. Ford Fiesta’nın fişini çeken modelse Ford Otosan tarafından üretilen Ford Puma olmuş gibi görünüyor. Ford Puma satış rakamları açısından markanın yüzünü güldüren bir araç oldu. Sürücülerin büyük bir bölümü yüksek sürüş pozisyonu istedikleri araçlara yönelince iddialı Puma Avrupa’da büyük bir ilgi gördü. Hepimizin bildiği gibi Ford Puma’nın elektrikli bir versiyonu üretilecek. Bu aracın üretimini Ford Romanya Fabrikası’nı satın alan Ford Otosan yapacak. Yani bu araç Romanya’da Ford Otosan tarafından üretilecek. Avrupa medyasında çıkan haberlerde, elektrikli Ford Puma modelinin üretimi, elektrikli geleceği olmayan Fiesta modelinin üretiminin bitmesi anlamına geliyor denilmişti. Yani Ford Otosan tarafından üretilen Ford Puma, Ford Fiesta’nın fişini çeken model olarak görülüyor. Bu arada Ford Focus ile ilgili bilgi de haberlerde var. Ford Focus modelinin üretiminin 2025 yılından itibaren sonlandırılması planlandı.

Elektrikli Opel Astra Türkiye’de ön siparişle satışa sunuldu! Yüzde 10 ÖTV diliminde yer alacak!

ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek.

Araba Habercisi Yaz Sayısı Çıktı

Araba Habercisi Dergisi Yaz 2023 Özel Sayısı Çıktı! Ücretsiz olarak indirip okuyabilirsiniz! Temmuz ve Ağustos aylarında yayında kalacak olan dergimiz, 5. yılında her zaman en büyük gururum olarak yayın hayatına devam ediyor. Bu sayıyı elektrikli araçlara ayırdık.

Yeni Toyota CHR Ne zaman gelir?

Avrupa’da geliştirilen ve Türkiye’de üretilen Yeni Toyota C-HR, son çeyrekte ülkemizde satışa sunulacak. Araçta Toyota Corolla’dan tanıdığımız yeni hibrit sistem görev yapacak. Şarj edilebilen hibrit seçeneğinin 2024 yılında satışa sunulması planlanıyor.

Egea’nın Fiyatı 1 Milyon olur!

Fiat Egea Sedan modelinin Temmuz fiyat listesi bu sayfayı hazırlarken açıklanmamıştı. Bir değişiklik olmazsa 5 Temmuz’da açıklanacak. Temmuz ayında gelecek zamla birlikte Fiat Egea Sedan modelinin fiyatı 1 Milyon TL’nin üzerine çıkmış olacak.

ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek.

ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek

ikinci el fiyatı 0 km fiyatını geçmeyecek.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba