İkinci Elde Fiyatlar 10 Günde Yüzde 10 Arttı! İkinci el araç satışlarında da yüzde 6 düşüş gözlemlendi!

ikinci el fiyatları ne kadar arttı?
ikinci el fiyatları ne kadar arttı?

İkinci Elde Fiyatlar 10 Günde Yüzde 10 Arttı! İkinci el araç satışlarında yüzde 6 düşüş gözlemlendi! ikinci el araçlar zamlandı, kullanılmış araçlar zamlandı, ikinci el fiyatları ne kadar arttı, ikinci el satışları düştü, kullanılmış araç satışları düştü.

Instagram Hesabım

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, 31 Ağustos 2020 tarihi ile yürürlüğe giren ÖTV’deki matrah düzenlemesiyle ilgili ikinci el oto pazarındaki son durum hakkında açıklamada bulundu. Tüm otomotiv sektörü için şok etkisi yarattığını dile getiren Karakaş “Özellikle lüks segmentteki sıfır kilometre araçlarda çok ciddi fiyat artışları yaşandı. İkinci el premium otomobillerde bu ayın sonuna kadar yüzde 20, vergi matrahına takılıp zam gelen araçlarda ortalama yüzde 10 fiyat artışı olacağını öngörüyoruz. Sadece 10 günde genel olarak tüm ikinci el otomobillerde yüzde 10 fiyat artışı yaşandı” dedi. Online ikinci el araç pazarında geçtiğimiz Ağustos ayında 224 bin 523 adet araç satılırken, Temmuz ayına göre kredi faizlerindeki yükseliş, döviz kurundaki artış ve bayramın etkisiyle yüzde 6 düşüş gözlemlendi.

Peugeot Türkiye ÖTV desteği kampanyasını duyurdu! Sınırlı sayıda model için 0,79 faiz dediler!

ÖTV indirimi gelecek söylentilerine de nokta konulmuş oldu!

Otomerkezi.net CEO’su Muhammed Ali Karakaş, Ağustos ayının son günü gerçekleşen ÖTV’deki matrah düzenlemesinin ikinci el otoya olan yansımasıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Karakaş “Kısıtlı yerli modellerde hatırı sayılır bir indirim olunca, bu modellerin ikinci el fiyatlarının artışında küçük bir frenleme olacağı aşikar. Fakat birçok otomobili ilgilendiren matrah düzenlemesi, özellikle lüks segmentteki araçlara çok ciddi etki yaratacaktır. Öngörümüz, bu ayın sonuna kadar belirli premium modellerde yüzde 20, alt segmentte vergi matrahına takılıp zam gelen araçlarda ortalama yüzde 10 fiyat artışı olması. Zaten 1 Eylül itibariyle hem bireysel araç sahipleri hem de oto alım satımı yapan firmalar, fiyat etiketlerini değiştirmeye başladı. Yıl sonuna kadar ikinci eldeki hareketin devam edeceğini düşünüyoruz. İkinci elin önündeki tek engel şu anda pandemi. Tabii döviz kuru ve faiz oranlarındaki gelişmeler de piyasayı etkileyecektir. ÖTV’deki artış ile ‘ÖTV indirimi gelecek’ söylentilerine de nokta konulmuş oldu ki birçok vatandaşımız bu söylenti sebebiyle alım kararını ertelemişti” dedi.

Yeni Seat Leon İspanya fiyat listesi nasıl? Seat Leon memleketinde kaç paraya satılıyor? Kaç para olur?

Araba Habercisi Eylül 2020 Sayısını Nerelerden Okurum? ikinci el fiyatları ne kadar arttı?

Araba Habercisi Dergisi 20. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 20. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi bundan sonra Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına başladı. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek çok yakında 20 sayıya birden ulaşma imkanınız da olacak.

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2020 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

ikinci el fiyatları ne kadar arttı?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba