Geride kalan 8 ayda Türkiye otomotiv üretim kapasitesinin sadece yüzde 53’ünü kullandık!

Türkiye otomobil üretim sayısı 2020.
Türkiye otomobil üretim sayısı 2020.

Otomotiv Sanayi Derneği Ocak-Ağustos Verilerini Açıkladı! Toplam üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azaldı! Otomotiv Sanayi Derneği raporları Ağustos, Türkiye otomotiv üretim raporu Ağustos. Türkiye otomobil üretim sayısı, Türkiye otomobil üretim raporları 2020.

Instagram Hesabım

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), Ocak-Ağustos dönemine ait verileri paylaştı. Pandemi sürecinde üretimde zorunlu duraksamalar yaşayan otomotiv sanayi, her yıl Ağustos ayında bakım/onarım ve üretim planlamaları için verdiği arayı bu sene daha kısa tutarak pandemi etkisiyle azalan üretimi artırmaya yoğunlaştı. Otomotiv Sanayii Ağustos ayındaki üretim performansını geçtiğimiz yıla kıyasla artırdı. Ağustos’ta toplam üretim geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 44 artarak 75 bin 341 adet, otomobil üretimi de yüzde 45 artarak 45 bin 211 adet oldu. İhraç pazarlarında pandemi nedeniyle oluşan daralma halen toparlanma sürecine devam ederken, iç pazardaki canlanmanın etkisi üretim rakamlarında olumlu etki yarattı. Yılın ilk 8 ayında toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 23 azalarak 712 bin 98 adet oldu. Otomobil üretimi yüzde 21 azalarak 485 bin 314 adet olurken, traktör üretimiyle birlikte toplam üretim ise 731 bin 901 adete ulaştı.

İkinci Elde Fiyatlar 10 Günde Yüzde 10 Arttı! İkinci el araç satışlarında da yüzde 6 düşüş gözlemlendi!

Otomotiv sanayisinin yılın ilk 8 ayında kapasite kullanım oranı yüzde 53 seviyesinde gerçekleşti. Araç̧ grubu bazında kapasite kullanım oranları ise hafif araçlarda (otomobil + hafif ticari araç̧) yüzde 55, ağır ticari araçlarda yüzde 38, traktörde ise yüzde 40 oldu.

Ticari araçta üretim yüzde 27 daraldı. Türkiye otomobil üretim sayısı 2020.

Otomotiv Sanayii Derneği’nin verilerine göre Ocak-Ağustos döneminde ticari araç üretimi bir önceki yıla kıyasla yüzde 27 daralırken, ağır ticari araç grubu üretimindeki daralma yüzde 13, hafif ticari araç grubunda ise yüzde 28 oranında kaydedildi. Bu dönemde, toplam ticari araç pazarı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 85, hafif ticari araç pazarı yüzde 86 ve ağır ticari araç pazarı yüzde 75 arttı. Baz etkisi dikkate alındığında ise Ocak-Ağustos döneminde ticari araç pazarı 2017 yılının yüzde 35 gerisinde kaldı. Yalnızca Ağustos ayına bakıldığında yük ve yolcu taşıyan ticari araç üretimi 30 bin 130 adet, traktör üretimi ise 2 bin 968 adet oldu.

Peugeot Türkiye ÖTV desteği kampanyasını duyurdu! Sınırlı sayıda model için 0,79 faiz dediler!

Türkiye otomobil üretim sayısı 2020.

Araba Habercisi Eylül 2020 Sayısını Nerelerden Okurum?

Araba Habercisi Dergisi 20. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 20. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Araba Habercisi Dergisi bundan sonra Türk Telekom Dergilik üzerinden de yayın hayatına başladı. Google Play ya da App Store’dan Türk Telekom e-dergi  uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Türk Telekom e-dergi iOS ve Android uygulamalarını indirerek çok yakında 20 sayıya birden ulaşma imkanınız da olacak.

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2020 sayısı ayrıca Dijital basın dergilikte. 

Araba Habercisi Dergisi Eylül 2020 Sayısı’nda neler var?

Teknoloji Dergisi GoToTechno hediyesiyle birlikte yayınlanan Araba Habercisi Dergisi’nin Eylül sayısı her zaman olduğu gibi keyif almanızı sağlayacak bir sayı oldu.

Mercedes Benz GLG Çıktı! Kompakt SUV sınıfına bol yıldızlı komutan geldi.

Tüm detaylarıyla Yerli Otomobil. Yerli Otomobil TOGG sadece SUV model mi?

Yeni Skoda Octavia’yı bulup satın alabilirseniz altın değerinde olacak.

Yeni Opel Insignia satışa sunuluyor. Opel’in amiral gemisi çok iddialı.

Volkswagen Polo Sedan neden gelmiyor? Gelse Jetta gibi olur.

Yeni Ford Transit Hibrit satışa sunuldu. Ticari hayata elektrik geldi.

Yeni Hyundai Elantra çok iddialı geliyor. Kompakt sedan rekabeti yeniden başlıyor.

Yeni Kia Sorento Türkiye’de ne zaman satılacak? Hibrit Sorento çok alıcı bulur!

1 milyon TL etiketle Yeni Land Rover Defender Türkiye’de satışa sunuldu.

Makyajla iddiasını daha da artıran Volkswagen Arteon gösterildi.

Türkiye otomobil üretim sayısı 2020.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba