Jaguar Land Rover’dan 3 Boyutlu Head Up Display Geliyor! 3 Boyutlu Film Bile İzlenecek!

Jaguar Land Rover 3D Ekranlar Geliyor
Jaguar Land Rover 3D Ekranlar Geliyor

Jaguar Land Rover, geliştirdiği yeni teknolojilerle otonom geleceğe yönelik modellerine yeni ögeler eklemek için çalışmaya devam ediyor. Bunların sonuncusu ise, yeni bir head-up display. Sürücüye gerçek zamanlı güvenlik ve sürüş bilgileri veren head-up display’in yanı sıra ön sıradaki yolcu için de 3D film izlemesine olanak sağlayan yeni nesil head-up display yer alacak. Jaguar Land Rover 3D Ekranlar Geliyor.

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Jaguar Land Rover’ın geliştirdiği yeni nesil head-up display’in 3 boyutlu görüntü sunması en büyük yenilik olarak öne çıkıyor. Şerit takip sisteminde şeritten ayrıldığında tehlike tespiti, navigasyon yönlendirmeleri, kötü hava koşullarında ve gece sürüşlerinde koşulları iyileştiren 3D head-up display öne çıkıyor. Sadece 3 boyutlu görüntü değil ayrıca artırılmış gerçeklik teknolojisiyle de sunulan görüntüye derinlik algısı katılıyor.

Jaguar Land Rover 3D Ekranlar Geliyor.

Gelecekte, bu inovatif teknoloji, yolcular tarafından 3D film izlemek için de kullanılabilir. Geliştirilen teknoloji sayesinde sinemada giyilen gözlüklere gerek kalmadan 3D görüntüler izlenebilecek. Tamamen otonom sürüşe geçildiğinde ise tüm yolculara ayrı ayrı 3D ekranlar sunularak kişiselleştirmeye imkan sağlanacak.

Cambridge Üniversitesi’nde yer alan Gelişmiş Fotonik ve Elektronik Merkezi (CAPE) ile ortaklaşa yürütülen araştırmayla sürücülerin tehlikelere karşı daha doğal ve hızlı tepki vermesini sağlayan gerçek yaşam deneyimini, Jaguar Land Rover modellerinde yeni nesil head-up display ile sağlanacak. JLR Proje Koordinatörü Valerian Meijering, ‘Sanal ve artırılmış gerçeklikteki gelişmeler gerçekten çok hızlı ilerliyor. Biz de bu ilerlemeyi herkes için daha güvenli ve daha akıllı sistemler için otomotiv sektörüne entegre etmek için çalışıyoruz’ dedi.

Jaguar Land Rover 3D Ekranlar Geliyor. Araba Habercisi Dergisi.

[irp posts=”5738″ name=”Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz Sayısı Dergiliklerde Linkler Haberde! Teknoloji Dergisi Hediyeli!”]

Araba Habercisi Dergisi ve GoToTechno Dergisi’ni Okuyabileceğiniz Linkler Haberde!

Yeni Nissan Juke Kamuflajlı Olarak Görüntülendi! Radikal Şekilde Yenileniyor!

Avrupa’da tasarlanan yeni nesil Juke, kamuflajının altındakileri hayal gücümüze bıraksa da tasarım konusunda çok daha iyi görüneceği kesin diyebiliriz. B segmentindeki kompakt crossover modelleri arasındaki rekabetin kızıştığı son dönemde, bu segmentin yaratıcısı ve en yaşlı model olan Nissan Juke, şimdi yeni haliyle rekabeti daha da kızıştıracak. Önceki neslinde tasarımıyla ya çok sevenler ya da nefret edenlerin olduğu Nissan Juke, bu tasarımında çok daha atletik bir duruş ve modern çizgilerle geniş kitlelere kendisini sevdirecek gibi gözüküyor.

2020 Nissan Juke Özellikleri Neler?

Sadece tasarımıyla değil teknolojisiyle de dikkat çeken yeni nesil Nissan Juke, Nissan’ın ProPILOT teknolojisine sahip üçüncü model olarak öne çıkıyor. Nissan, B-SUV segmentinde artan talebi, hem bu segmentin öncüsü olmanın tecrübesiyle hem de en yeni tasarım ve teknoloji ögeleriyle karşılayacak. Ayrıca artık sürüş dinamiklerinin de çok daha iyi olacağı söylentiler arasında.

Yazanın devamını okumak için tıklayın!

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba