Kia HabaNiro Özellikleri Neler? Elektrikli Kia Modelleri Geliyor!

Kia HabaNiro Özellikleri Neler?
Kia HabaNiro Özellikleri Neler?

Kia HabaNiro Özellikleri Neler, Elektrikli Kia Modelleri Geliyor, Kia HabaNiro Konsept Yorumları, Elektrikli Kia HabaNiro.

Kia, elektrikli arabalardaki vizyonunun işaretlerini veren konsept tasarımını ortaya çıkardı. Kia HabaNiro adını verdiği konsept tasarım tamamen elektrikli ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 480 km. menzile sahip olacak model, 5. Seviye otonom sürüş özelliği de sunuyor. Kia HabaNiro Özellikleri Neler?

Instagram Hesabım

Kia Amerika Dizayn Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tom Kearns, HabaNiro konsept modeliyle ilgili açıklamalarda bulundu. “Bu modelimizi tasarlarken hem şehir hayatına uygun hem de off-road koşullarına uygun bir elektrikli model olarak tasarladık. Aracımızı herkes ve her şey için tasarladık. Ortaya çıkan tasarımı görünce çok beğendik. Yollarda görmek için sabırsızlanıyoruz. Bazıları Bu Aracın Gerçek Olmayacağını Söyleyebilir! Siz Onlara Kulak Asmayın! ” diyor.

Kia HabaNiro ile yeni bir segment yarattığını ifade ediyor. HabaNiro, sektörde kompakt crossover segmentine girse de Kia yeni bir tanımlama kullanıyor. Her Şey İçin Elektrikli Araba adı verilen bu segment ECEV (Electric Car for Everything) olarak adlandırılıyor. Konsept tasarım oldukça fütüristik ögelere sahip olarak göze çarpıyor. Önde V şeklindeki LED farlar gelecekten gelen bir aracı çağrıştırıyor. Farklı renkli tampon ve C sütunu tasarımıyla da sportif bir görüntü sağlıyor. 20 inçlik jantlar ve geniş ebatlı lastikleriyle de yere sağlam basan HabaNiro, yaklaşma açısını artıran tampon ve lastik arasındaki mesafenin kısa olması sayesinde de arazi kabiliyetleri hakkında ipucu veriyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araçta 2 tane elektrikli motor görev yapacak. Kia HabaNiro’nun sunacağı menzil resmi olarak açıklanmasa bile 500 km civarında olacağı konuşuluyor. 4430 mm uzunluğunda olacak olan araç 2830 mm’lik dingil mesafesiyle son derece geniş bir kullanım alanı sunacak. Dört kapının da martı kanat ya da kelebek kanadı şeklinde olması ona ayrı bir hava katmış.

Seat Tarraco Ne Zaman Satılacak? Seat Tarraco Türkiye’ye Ne Zaman Geliyor?

Kia, konsept tasarıma yakışır şekilde kapılarını yukarıya doğru kelebek gibi açılır şekilde dizayn etmiş. İlk bakışta 3 kapılı gibi görünen araç, arka kapılarda değişik bir tasarıma ve gizli kapı kollarına sahip. Konsept tasarım olduğu için iç tasarımda da bolca teknolojik ögeler kullanılmış. Seri üretimde yer alır mı bilinmez ancak Kia’nın gelecek modellerine ait vizyonu ortaya koyması açısından HabaNiro önemli bir konsept tasarım olmuş.

Kia HabaNiro Özellikleri Neler?

Kia HabaNiro Özellikleri Neler

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba