Kia Hibrit Arabaları İçin Çok Daha Hızlı Vites Değiştiren Otomatik Şanzıman Geliştirdi!

Kia Hibrit Modelleri Yeni Otomotik Şanzıman
Kia Hibrit Modelleri Yeni Otomotik Şanzıman

Kia Yeni Otomatik Şanzıman ASC ile iddialı. Kia Motors’un çatı şirketi Hyundai Grubu, dünyanın ilk Aktif Vites Değiştirme Kontrolü (ASC) teknolojisini geliştirdi. Bu teknoloji ile vites geçişleri saniyede 500 kez izlenerek şanzıman verimliliği optimize ediliyor ve daha hızlı vites değiştirme süreleri için şanzıman ayarlanıyor. Yeni teknolojiden faydalanacak modeller arasında Kia’nın hibritleri de bulunuyor. Kia Hibrit Modelleri Yeni Otomotik Şanzıman ile iddialı.

Araba Testleri, Otomobil Testleri, Araç Testleri, Araba Habercisi Dergisi.

youtube.com/msemedya

ASC, vites değiştirme süresini %30 oranında azaltmak için motor ve şanzıman uyumunu Hibrit Kontrol Ünitesine entegre bir yazılım ile sağlayacak. Bu teknoloji sayesinde daha hızlı vites geçişleri sağlanabileceği gibi aynı zamanda daha yumuşak geçişler de sağlanacak. Hyundai Motor Group Başkan Yardımcısı ve Güç Aktarma Sistemleri Kontrol Başkanı KyoungJoon Chang ASC teknolojisi hakkında açıklamalarda bulundu. ‘Dünyanın ilk ASC teknolojisinin gelişimi, otomatik şanzımanla motor kontrolünü içeren önemli bir yeniliktir. Sadece yakıt tasarrufu sağlamakla kalmayıp, müşterilerimizin sürüş zevkini de artıracak bir teknoloji geliştirdiğimiz için mutluyuz.’

Geleneksel hibrit arabalarda, yakıt ekonomisini iyileştirmek için kullanılan tork konvertörleri bulunmamaktadır. Çünkü tork konvertörleri vites değişimi sırasında enerji kaybederler. Her ne kadar yakıt verimliliği açısından avantajlı olsa da, tork konvertörlü sistemlerde yumuşak vites geçişleri sağlamak kolay değildi.

ASC teknolojisi hibrit arabanın elektrik motorunun, daha yavaş vites değiştirmesiyle ilgili sorunları azaltmak için Hibrit Kontrol Ünitesine (HCU) yeni bir yazılım entegre ederek vites değişimini sağlıyor. HCU, devir hızını motor devriyle senkronize etmek için sensör yardımıyla saniyede 500 kez analiz eder. Senkronizasyon sayesinde vites değişim hızı %30 artarak 500 milisaniyeden 350 milisaniyeye düşer. Bu sayede, hibrit arabanın sadece performansı ve yakıt ekonomisi geliştirilmekle kalmıyor, aynı zamanda şanzımandaki sürtünmede minimum seviyeye düşerek şanzımanın ömrü artırılıyor.

Araba Habercisi Dergisi.

Kia Hibrit Şanzımanı
Kia Hibrit Şanzımanı

[irp posts=”5601″ name=”Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!”]

Teknoloji Dergisi GoToTechno Hediyeli Araba Habercisi Yaz Sayısı Dergiliklerde Çıktı!

PSA Grubu 2019’un İlk Yarısında 2 Milyona Yakın Araç Sattı! Liderlik İstiyorlar!

Kia Hibrit Modelleri Yeni Otomotik Şanzıman, KIA Hibrit Modeller, KIA Hybrid Modeller, Hibrit Arabalar, Hibrit Modeller, Araç Testleri.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba