Karşınızda 2000 Beygirlik Lotus Evija! 0-100 km/s 2.9 Saniye!

Lotus Evija Yorumları, Lotus Evija Özellikleri, Lotus Evija Fotoğrafları, Elektrikli Lotus Evija Kaç para?

2020 Lotus Evija Teknik Özellikleri Neler? Bugün nasıl satın alınabileceği detayları açıklanmış ama o bizi ilgilendirmiyor ? Lotus, tam elektrikli modeli Evija ile süper spor otomobilde çıtayı en üst seviyeye çıkarıyor. 2.000 beygir güce sahip olacak olan modelden sadece 130 adet üretilecek ve her biri 2.1 Milyon Dolar’a satılacak. 2020 Lotus Evija Teknik Özellikleri Neler? Lotus Evija Yorumları.

Instagram Hesabım

Lotus, Evija’nın şimdiye kadar yapılmış en güçlü seri üretim araba olduğunu söyledi. Çinli otomobil devi Geely altında kendisini global bir oyuncu olarak yeniden dizayn eden ünlü İngiliz spor otomobil üreticisi Lotus için Evija, önemli bir model olarak öne çıkıyor.

Lotus, pillerle ağırlığı artan Evija’nın kurucusu Colin Chapman tarafından ortaya konulan hafif araba yapma geleneğine uygun olduğunu iddia ediyor. Evija, batarya ağırlığını dengelemek için ilk karbon fiber monokok şasi kullanan Lotus modeli. Bu şekilde de sadece 1.680 kg. ağırlığa sahip durumda.

Türkiye’de Hangi Araç Fabrikası Ne Zamana Kadar Kapalı Kalacak?

Lotus Evija, WLTP standartlarına göre Evija ile 400 kilometrelik bir menzil sunacak. Williams Advanced Engineering tarafından geliştirilen batarya sayesinde gelecekte kullanılacak olan 800 kilovatlık şarj sistemine de uyumlu olacak. Şu anda en hızlı şarj sistemi olan 350 kW şarj kullanılarak sadece 18 dakikada bataryası tamamen doldurulabiliyor.

Lotus Evija’da yer alan dört elektrik motoruyla birlikte 2.000 beygir güç sunuluyor. Son hızı ise 320 km/s olan Evija’nın 0-100 km/s hızlanması ise sadece 2.9 saniye.

Performansı kadar tasarımıyla da ön plana çıkan Lotus Evija, Le Mans otomobillerinin tasarımından etkilenilerek tasarlandı. Hava basıncısı ve sürtünmeyi azaltmak amacıyla iki ‘Venturi’ tüneli kullanıldı. Yukarı doğru açılan kapılarıyla erişilen iç mekanda ise F1 araçlarında kullanılan dikdörtgen bir direksiyon simidi kullanılmış. Orta konsolda ekran kullanmayan Lotus, kullandığı dijital kadranda tüm bilgileri sunuyor. Dış tasarımında yansıttığı sportifliği iç mekanda da devam ettiren Lotus, oldukça başarılı bir iş çıkardığını kanıtlıyor.

[irp posts=”16289″ name=”Araba Habercisi Nisan 2020 Sayısı Çıktı! Araba Habercisi Nisan Sayısında Neler Var?”]

Lotus Evija Yorumları

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba