Mercedes-Benz’in Küçük G Serisi GLB Konsept Modeli ‘Çooooook’ Güzel!

Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı
Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı

Mercedes-Benz, Şangay Otomobil Fuarı’nda sürprizler yapmaya devam ediyor. Konsept SUV modeli GLB ile ‘küçük G serisi’ni tanıttı. GLA ile GLC arasına konumlandırdığı GLB modeli köşeli yapısıyla oldukça maço bir görüntü sunuyor. Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı

Araba Test, Araba Haber, Araba Sürüş, Araba Yorum, Kullanılmış Araba, İkinci El Araba, Sahibinden Araba, Mercedes Benz Yorum, Mercedes SUV, Mercedes SUV Modeller

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

GLC’nin kardeşi olmasına rağmen sunduğu 2829 mm. dingil mesafesiyle 7 koltuklu olarak da tercih edilebilecek GLB’nin toplam uzunluğu ise 4.6 metre olarak belirlenmiş. Mercedes-Benz Binek Araba Satışından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Britta Seeger, GLB hakkında açıklamalarda bulundu. ‘GLA ile GLC arasında hala bir boşluk olduğunu fark ettik. Konsept modelimiz GLB ise bu boşluğu doldurmak adına geliştirildi. Hala bu segment için yaratıcı fikirlerimiz var ve bunların üzerinde de çalışıyoruz. Kompakt yapısına rağmen 7 kişilik yer sunmasıyla da geniş ailelere hitap edecek bir model geliştirdik. Müşterilerimizin de GLB modelimize oldukça ilgi göstereceklerini bekliyoruz’ dedi.

Bugün itibariyle 6 milyondan fazla SUV müşterisi olan Mercedes-Benz için SUV segmenti 2018 yılında 820.000 adetlik satışla da en güçlü olduğu segment olarak dikkat çekiyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Mercedes GLB Concept Özellikler

GLB’nin dış tasarımında oldukça kaslı bir görüntü sergiliyor. Köşeli yapısıyla maskulen, far yapısıyla da oldukça modern görünen GLB, bu tasarımıyla off-road kabiliyetlerinin de sinyallerini veriyor. İç mekanda ise güncel G serisiyle neredeyse aynı olan tasarım bir çok araba sevdalısının gönlünü şimdiden çalacak gibi görünüyor.

Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı
Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı
Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı
Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı

Teknik özelliklerinde ise dört silindirli benzinli motor ile 224 beygir güç ve 350 Nm tork üretiyor. Mercedes-Benz’in yeni şanzımanı 8G-DCT ile dört tekerlekten çekiş sistemi olan 4MATIC sunuluyor. Tamamen değişken tork sistemine sahip 4MATIC ile birlikte DYNAMIC SELECT sürüş modları sayesinde çekiş kontrolü etkin kullanılıyor. Eco ve Comfort modlarında öne %80 arkaya %20 güç verirken, Sport modda ise bu oran öne %70 arkaya %30 olarak gerçekleşiyor. Off-Road modunda ise diferansiyel kilit de sunan GLB gücü eşit oranda dağıtarak zorlu koşullarından üstesinden geliyor.

Editör Notu: Kendimi tutamayıp habere ilk defa kişisel bir not düşmek istiyorum. Çünkü GLB serisi gönlümü daha konsept tasarımıyla şimdiden çaldı. Her ne kadar GLA ile GLC arasına konumlandırılmış olsa da GLB modeli hiç şüphesiz ki GLC ve hatta GLE müşterisinden bile kendine müşteri çalacaktır. Henüz konsept model olsa da çıkacağı günü şimdiden sabırsızlıkla bekliyoruz. Çünkü çıktığında kesinlikle premium SUV segmentinde dengeler bozulacak, kartlar yeniden dağıtılacak. Henüz fiyatı konusunda herhangi bir bilgi olmasa da GLA ile GLC arasında konumlanacağı kesin. GLA’dan uzak GLC’ye yakın bir fiyatla satılması da muhtemel. G serisinin satış fiyatı 1.5 milyon iken yarım milyon verip GLB almak hiç fena fikir değil. Hem kompakt bir şehirli, hem maço bir off-roader, hem de yıldız sahibi. Daha ne isteriz ki.

[irp posts=”3800″ name=”Audi A7 Sportback 50 TDI Quattro Testim Youtube MSE Medya Kanalında Yayında!”]

Mercedes GLB Konsept Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba