Yeni Opel Corsa Bilgileri Gelmeye Devam Ediyor! 108 kilo Hafiflemiş 980 kiloya düşmüş!

Yeni Opel Corsa Tanıtıldı
Yeni Opel Corsa Tanıtıldı

Opel Corsa, 1993 yılında ilk tanıtıldığı günden bugüne 15 milyon adetin üzerinde satılarak en çok beğenilen ve satılan modellerinden biri oldu. Yeni çıkacak olan 5. Jenerasyon Corsa’da da ciddi bir hafifletme operasyonu yapıldı. Yeni Opel Corsa Tanıtıldı

Araba Dergisi, Araba Test, Araba Sürüş, Araba Yorum, Araba Dergileri, Kullanılmış Araba, Sahibinden Araba, İkinci El Araba, Yeni Corsa, Yeni Corsa Özellikler, Yeni Corsa Yorum

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Opel 5. Jenerasyon Corsa’yı tam 108 kg. hafifleterek toplam ağırlığı 980 kilograma indirdi. Bu da yeni Corsa’ya hem performans hem de sürüş kabiliyeti noktasında avantajlar getirecek. %10’luk bir ağırlık düşüşüne rağmen, boyut olarak da kompakt sınıf standartlarında 4.06 metrelik uzunluk sunuyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Bu ağırlık azaltma operasyonu için Opel mühendisleri, PSA mühendisleri ile ortak çalıştı. Alüminyum kullanımının yoğun olduğu yeni karoserde, iç mekanda da ağırlık operasyonları yapılmış. Alüminyum kullanılarak tüm motorlarda 15 kg., kaput kısmında ise 2.4 kg. kazanılmış. İç mekanda ise ön koltuklarda 5.5 kg., arka koltuklarda ise 2.4 kg ağırlık düşüşü sağlanmış. ‘Body-in-white’ diye adlandırılan yapıda ise detay verilmeyen parçalarda da toplamda 40 kilogramlık bir hafiflik sağlanmış.

Yapılan bu ağırlık azaltma operasyonuyla 5. Nesil yeni Corsa aerodinamik özellikleri gelişerek hem yakıt tüketimini azaltmış hem de karbon emisyonunu düşürmeyi başarmış gözüküyor.

[irp posts=”3625″ name=”Dergimiz Araba Habercisi Dergisi Nisan Sayısı’nı İndirmek İçin Turkcell Dergilik Linki Burada!”]

Yeni Opel Corsa Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

Murat Tosun Mercedes CLS 400d’yi test etti!

Yeni Opel Combo Testim arabam.com’da Yayınlandı! Tüm Özellikleriyle İnceledim!

Yeni Opel Combo testinde araçla ilgili merak ettiğiniz ne varsa yazdım. Yeni Opel Combo üçüz rakiplerinden hangi özelliğiyle ayrılıyor bunu testte okuyabilirsiniz.

Murat Tosun, Opel Combo testi arayanlar için detaylı bir araştırma yaptı. Opel Combo teknik özellikleri /sıfır Combo fiyatı ve daha fazlası için Murat Tosun’un Opel Combo1.5 130 HP A/T test sürüşü izlenimlerini okuyun!

Opel Combo Testi

Murat Tosun Opel’in yenilenen hafif ticari araç modeli Combo’yu test etti. Bu sınıfta Alman farkını yaşadığını söyledi. Opel Combo Türkiye satış noktalarına geldiğinden beri büyük ilgi görüyor. Bakalım Yeni Combo testi nasıl geçmiş?

Opel Combo Testi

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba