Yeni Mercedes Benz GLC Türkiye’ye ne zaman geliyor? Dünyanın En Çok Satan Mercedes Modeli Yenilendi!

Mercedes GLC ne zaman geliyor?
Mercedes GLC ne zaman geliyor?

Dünyanın En Çok Satan Mercedes Modeli Yenilendi! Mercedes Benz GLC Türkiye’ye ne zaman geliyor? Mercedes GLC ne zaman geliyor?

Instagram Hesabım

Son 2 yılın dünyada en çok satılan Mercedes-Benz modeli olan GLC, tamamen yenilendi ve daha dinamik bir karaktere büründü. Türkiye’ye yılın son çeyreğinde GLC 220 d 4MATIC olarak gelmesi planlanan yeni GLC’nin motor seçeneklerinde hibrit özellikler dikkat çekiyor.

Yeni GLC’nin yeni ön cephesi, doğrudan radyatör ızgarasına bağlanan farları ve standart AVANTGARDE dış tasarımının bir parçası olan yeni radyatör ızgarasıyla aracın genişliği vurgulanıyor. Yeni araçta, 70 litrelik artışla 620 litreye ulaşan bagaj hacmiyle daha fazla iç mekan, 0,02 Cd’lik iyileştirmeyle 0,29 Cd değerine ulaşılan aerodinamiğiyle daha fazla verimlilik ve akustik konfor sunuyor.

Mercedes Benz GLC sadece dinamik bir şehir SUV’si değil, arazide aracın ön-alt bölümünün iç ekrana yansıtıldığı “Şeffaf Motor Kaputu”, römork çekme sürecini kolaylaştırmak için ilk kez optimize edilmiş bir rota planlama işlevi ve Römork Manevra Yardımcısı gibi donanımlarıyla da her türlü habitata uyum sağlayabiliyor.

230 Beygirlik Hyundai TUCSON “hybrid” Şimdi Türkiye’de! İşte Tucson Hibrit modelinin özellikleri ve fiyatı!

Ön konsol yalın bir tasarıma sahip. Üst kısım, uçak motorlarını andıran yuvarlak havalandırma çıkışlarıyla kanat benzeri bir profil ortaya koyuyor. Alt kısım uyumlu bir çizgi ile kavisli orta konsol ile bütünleşiyor. Sürücüye ait 12,3 inç (31,2 cm) büyüklüğündeki yüksek çözünürlüklü LCD gösterge ekranı havada yüzüyor gibi görünürken, 11,9 inçlik (30,2 cm) merkezi ekran da yine orta konsolun üst kısmında havada süzülüyor gibi görünüyor. Ön konsol gibi, ekran da hafifçe sürücüye dönük duruyor.
Modern tasarımlı kapı panelleri görsel olarak ön konsol ile bütünleşiyor. Entegre kol dayamaya sahip orta bölüm, dikey bir düzenden yatay bir düzene dönüşüyor. Orta konsolun tasarımını yansıtan ön bölüm, metalik bir yüksek teknoloji öğesi şeklini alıyor. Bu bölüm tutamak olarak kullanılabiliyor ve elektrikli cam kontrollerini barındırıyor. Ayrıca kapı açma kolu ve koltuk ayar kumandalarının entegre edildiği ek bir kumanda paneli daha bulunuyor.
Yeni GLC’nin koltuk ve koltuk başlığı tasarımı, katmanlar ve konturlu yüzeylerle kabin içine ferahlık kazandırıyor. Yeni GLC, napa görünümlü bel çizgisine sahip deri astarlı bir ön konsol ile sunuluyor. Bazı donanım seviyelerinde; gerçek alüminyum süslemelere sahip açık gözenekli kaplamaların kahverengi tonlardaki yeni yorumu ile açık gözenekli siyah ahşap kaplama gibi yenilikçi yüzeyler kullanılıyor.

Opel Türkiye Haziran 2022 kampanyasında neler var? Opel Mokka için nasıl bir kampanya açıklanıyor?

Şarj edilebilir hibrit veya 48 volt destekli entegre marş jeneratörü ile yeni GLC sadece hibrit olarak sunuluyor. Motor seçenekleri güncel 4 silindirli FAME (Family of Modular Engines) motor ailesinden oluşuyor. Bu motorlardan dördü, entegre ikinci nesil marş jeneratörü (ISG) ile alt devirlerde motoru destekleyen yarı hibrit sisteme sahip. Diğer üç motor ise 100 kW ek elektrik gücü ve 100 kilometrenin üzerinde elektrikli menzil sunan tam hibrit sisteme sahip.
Motoru destekleyen 48 Volt beslemeli ISG, süzülme, ek destek veya geri kazanım işlevleriyle önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlıyor. Bunun dışında ISG sayesinde motor çok hızlı ve konforlu bir şekilde çalışıyor. Böylece start-stop işlevi sürücü tarafından neredeyse algılanmadan işlevini yerine getiriyor.

Teknik özellikler:
GLC 220 d 4MATIC
Hacim cc 1.993
Güç, d/d HP/kW 197/145, 3.600
Ek güç (boost etkisi) HP/kW 23/17
Maksimum tork, d/d Nm 440, 1.800-2.800
Ek tork (boost etkisi) Nm 200
Karma yakıt tüketimi (WLTP) lt/100 km 5,9-5,2
Karma CO2 emisyonu (WLTP)1 gr/km 155-136
Hızlanma 0-100 km/s Sn 8,0
Maksimum hız km/s 219

Mercedes GLC ne zaman geliyor?

Mercedes GLC ne zaman geliyor

Mercedes GLC ne zaman geliyor?

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba