Araba Test: Safkan SUV Mitsubishi Eclipse Cross EVO Ruhunu da Yaşatıyor!

Araba Testi, otomobil testi, Mitsubishi, ASX ve Outlander modellerinden sonra Eclipse Cross modeli ile pazardaki boşluğu doldurmaya geldi. Mitsubishi Eclipse Cross Test

Araba Habercisi Dergisi

Youtube.com/msemedya

[irp posts=”7247″ name=”Araba Habercisi Dergisi Eylül Sayısı Çıktı! Dergiliklerden Okuyabilir Abone Olabilirsiniz!”]

Otomobilin tasarımı ilk bakışta Outlander’ı biraz andırıyor. Krom ön ızgara ve ızgara çizgilerinin devamında yer alan farlar çekik gözlü bir Japon ile beraber olduğunuzu gösteriyor. Otomobilin arka tarafında ise camın hemen hemen ortasından geçen ve bütün bagaj kapağını kaplayan stop lambası yer alıyor. Bu alan otomobili kullanırken dikiz aynasından görüşünüzü bir miktar kısıtlıyor.

Şimdilik tek motorla geliyor

Eclipse Cross, 1.5 litrelik benzinli motor ile geliyor. CVT şanzıman ile kombine edilen motorun şanzıman ile uyumu başarılı. Sanal oranlı 8 ileri olan bu şanzımanın tek dezavantajı sabit devirde gitme kararlılığı. 1.5 tonluk gövde ağırlığı başarılı bir şekilde taşıyan motorun ara hızlanmaları tatmin edici. Bodrum’da hem asfalt yolda hem de arazi şartlarında deneyimleme fırsatı bulduğum model, iki yol şartında da başarılı işler çıkartmayı başardı. Süspansiyonları ise yoldaki kusurları başarılı bir şekilde absorbe ediyor.

Kokpite geçtiğimizde modern bir alan bizi karşılıyor. Ön konsolun üst tarafına konumlandırılan yeni multimedya ekranı günümüz bağlantı seçenekleri olan Android Auto, Apple CarPlay desteklerine sahip. Ayrıca bu ekranı, vitesin hemen yanında yer alan touchpad vasıtasıyla kontrol edebilmek mümkün. Tek fazlı çalışan bu alanda seçmek istediğiniz şeyin üzerine geldiğinizde tıklamanız gerekiyor. Bu da otomobili kullanırken kazayla farklı menülere girmemenizi sağlıyor.

İç mekan geniş ve teknolojik

Ferah bir kokpite sahip olan Eclipse Cross ile dört yetişkin rahatlıkla seyahat edebiliyor. Ayrıca otomobilin arka koltukları 20 cm öne gelebiliyor. Bu da bagaj alanında fazladan 100 litrelik hacme sahip olmanızı sağlıyor.

Eclipse Cross çok önemli bir geçmişe sahip. Arazi araçları konusunda uzman olan Mitsubishi’nin özellikle Paris-Dakar yarışlarından elde ettiği tecrübeler sayesinde firma için SUV’lar ayrı bir öneme sahip. Eclipse Cross’da da bu bilgi birikimini görmek mümkün. Aracın dört tekerlekten çekişli versiyonunu kullanırken arazide hiçbir sorunla karşılaşmadım. Hem bana güven verdi hem de sorunsuz ilerledi.

Eclipse Cross ülkemizde iki ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

Mitsubishi Eclipse Cross sonuç

Mitsubishi Eclipse Cross iddialı tasarımıyla da albenisi yüksek bir model. Ayrıca performans ve yol tutuşu konusunda model genlerindeki EVO ruhunu kullanıcısına yansıtmayı başarıyor ve bu da ona iyi satış adetleri olarak geri dönüş yapacaktır.

Mitsubishi Eclipse Cross
Mitsubishi Eclipse Cross

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın