Küçük SUV Sınıfının Hünerli Modeli Opel Crossland X’i Test Ettik!

Opel Crossland X Testi.
Opel Crossland X Testi.

Opel Crossland X Testi, Opel Crossland X Yorumları, Opel Crossland X Testleri, Opel Crossland X Sürüş İzlenimleri, Opel Crossland X Youtube Testleri.

Opel Crossland X modelini test ettik. Neyse o olan testlerimize bir yenisi daha eklendi. Opel Crossland X Testi.

2020 Yeni Caddy Bu Ay Tanıtılıyor

Youtube Kanalımız

Telefonunuzun şarjını en çok tüketen 17 uygulama hangileri?

[irp posts=”13468″ name=”Araba Habercisi Dergisi Şubat 2020 Sayısı Çıktı!”]

Opel PSA Grubu’na geçtikten sonra hala Alman markası mı?

Opel Crossland X, yerden yüksek B segmenti SUV segmentinde başarılı olur mu?

Şehir içinde pratik ama uzun yolda güven veriyor mu?

Tasarımı ve boyutlarıyla sadece hanımlara mı hitap ediyor?

Ne kadar yakıyor?

Fiyat/performans oranı nasıl?

Opel Crossland X hakkında tüm bu sorulara gelin beraber cevap arayalım. Kemerleri taktıysanız, başlıyoruz.

Öncelikle Opel Crossland X’in testini Kasım ayı içerisinde gerçekleştirmiş olmamıza rağmen test yazısını yazmak için çok merak edilen kuzeni Peugeot 2008’in çıkışını bekledim. Sırada Renault Captur da var ancak o kadar sabırlı olamadım.

Peugeot 2008’in yarattığı rüzgar dindiyse gelin bu segmentin yeni sayılabilecek modeli Opel Crossland X’in bende bıraktığı izlenimlere.

Türkiye’de Yılın Otomobili Olmak İçin Yarışacak Adaylar Belli Oldu

Tasarım

Opel Crossland X’in tasarımı önden oldukça ağırbaşlı ve dinamik bir görüntü sunuyor. Hatta sınıfından büyük gibi duruyor dersek abartmış olmayız. Biraz fazla süt içmiş yaşıtlarından büyük duruyor:) Profil çizgilerinde de dinamik tasarımı devam eden Crossland X’in çift renkli tasarımı da bu sınıftan beklenen ‘şirinliği’ sağlıyor. Arka tarafa geçtiğimizde ise maalesef bu segmentte yer alan diğer modellerde olduğu gibi bir ‘tasarım boşvermişliği’ ile karşılaşıyoruz. Kuzeni Peugeot 2008’in bu kadar beğenilmesindeki önemli detaylardan biri de arka tasarımı oldu zaten.

Dünyanın En Çok Satan 5 Arabasını Biliyor Musunuz?

Yaşam Alanı

Opel Crossland X’in yaşam alanı boyut olarak sınıf standartlarında. Ön tarafta yeterince yaşam alanı sunarken arkada oturmak için 1.70 boy sınırı koymuşlar. Uzun yolda gördüğünüz yük taşıyan araçlar için gabari sınırı veya otoparklardaki 2.00 metrelik yükseklik sınırı gibi! Ancak kullanılan malzeme kalitesi olarak sizi daha iyi hissettirmeyi başarıyor. Tabi ki PSA Grubu’nun etkileri var. Ortak kullanılan parçalar var. Ancak Opel’in Alman genleriyle çok oynanmamış. Bu yüzden de koca bir ‘dankeschön’ diyoruz. Multimedya ekranının kolay kullanımı ve yerleşimi beğenimizi kazandı. Ancak gösterge panelinin artık miyadını doldurduğunu ve böyle ‘eğlenceli’ bir modelde daha farklı bir gösterge paneli bulunması gerektiğini de belirtmeden geçmeyelim.

Motor, Sürüş Hissi ve Performans

1.2 Benzinli 130 hp ve 1.5 Dizel 120 hp motor seçenekleri Crossland X’de otomatik şanzımanla sunuluyor. Test konuğumuz Opel Crossland X’de 1.5 litrelik 120 beygir güç üreten dizel bir ünite yer alıyor. Sunduğu 300 Nm’lik torku 1.750 devirden itibaren yola aktarabiliyor. 0-100 km/s hızlanması 11.2 saniye olsa da ara hızlanmalardaki atik tavrı nedeniyle şehir içi kullanımlarda oldukça tatmin ediyor. Uzun yolda ise tedirgin etmesini beklerken oldukça güven veren bir sürüş hissi sunuyor. Uzun yol demişken TEM’de giderken göz göze geliyoruz Crossland X ile. ‘Ne işin var buralarda der gibi’ bakmıyor son derece kendinden emin. Şehrin dar sokaklarında ise hem sizin hem de Crossland X’in yüzü gülüyor. Arnavut kaldırımlı yollarda böbrek taşı düşürmeyi beklerken acaba belediye buraya asfalt mı döktü diye şüpheye düşüyorsunuz. Çünkü PSA ortaklığı Opel’e ‘pufidik’ bir süspansiyon hediye etmiş.

Mercedes Benz X Serisi Pickup Üretimi Haziran Ayında Bitiyor

Yakıt Tüketimi

Gelelim cebimizi ilgilendiren en önemli noktalardan biri olan yakıt tüketimine. Hususi olarak gidip depoyu ‘full’ledik. 45 litrelik depoyu doldurduğumuzda ekranda yazan rakam doğru mu diye gözlüklerimin camını silmek zorunda kaldım! Evet tam 800 km menzil sunuyordu. Hem de İstanbul içindeki test tüketim rakamlarına göre. Peki bu ne demek? Bu, şu demek oluyor, uzun yolda çok rahat 1.000 km. gidebilirsiniz. Tekrarlıyorum 45 litre ile 1.000 km! 6 ileri otomatik şanzımanıyla 110 km/s hıza sabitlediğiniz zaman 2.000 devirde olan Crossland X ile uzun yolculuklar da şehrin dar ara sokaklarında gezinmek kadar keyifli olacaktır hiç şüphesiz.

Teknoloji

Opel Crossland X, sunduğu güvenlik ve sürüş teknolojileriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Şerit takip asistanı ve kör nokta uyarı sistemi sorunsuz çalışıyor. PSA Grubu’nun zayıf noktası olan geri görüş kamerasındaki düşük çözünürlük ise Opel’de kendini pek göstermiyor. Oldukça yeterli bir çözünürlük sağlıyor. Kış paketiyle birlikte gelen direksiyon ve koltuk ısıtma ise soğuk günlerinizin ‘battaniye’si gibi sizi sıcacık yapmayı başarıyor. Yine opsiyon olarak bulunan Matrix LED farlar ise gecenizi gündüz yapıyor. Selektörleri mermiye çevirebiliyor! Cam tavanın sağladığı ferahlık ise gündüzünüzü güneşli, gecenizi yıldızlı yapmayı vadediyor.

Volkswagen Golf’ün Dokuzuncu Nesli Olmayabilir!

Sonuç

Peki gelelim fiyat/performans oranına. Test konuğumuz olan Opel Crossland X’in bugün itibariyle 2020 model fiyatı neredeyse 200.000 TL’yi buluyor. 189.900 TL olan Excellence donanımın üzerine 1.500 TL metalik renk, 5.000 TL cam tavan eklemeniz gerekiyor. Tabi ki bayilerin belli iskontoları ve Opel’in dönemsel kampanyaları oluyor. Bu noktada dizel motor her ne kadar ‘cimri’ olsa da ilk satın alma maliyetinde maalesef oldukça ‘bonkör’. Rakiplerine göre pahalı diyemem ancak bu sınıfta bir araç için verilecek rakamların maksimum 150.000 TL seviyesinde olması gerektiğini düşünüyorum. (Vay be çok değil 3 sene önce 150.000 denilince premium olmazsa verilmez diyordum!) Bu yüzden 1.2 benzinli motor seçeneğinin başlangıç fiyatı olan 159.900 TL’lik fiyat etiketi daha mantıklı duruyor. Fiyat/performans oranı olarak tüm sunduklarıyla beraber Opel Crossland X, benden 10 üzerinden 7.5 puan alıyor. Yazının başında sorduğum tüm sorulara cevap verdim. Bir tek soru hariç. Neydi o sorumuz? Bulan dikkatli okurlarımıza sürpriz bir hediyemiz olacak.

Araba sohbetlerinin ilk konuğu da olan Opel Crossland X’in videosunu aşağıda izleyebilirsiniz. Videonun altına sizler de kendi puanlarınızı ve merak ettiklerinizi yazabilirsiniz.

Opel Crossland X Testi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba