Bu SUV Opel Grandland X 100 kilometrede Sadece 2.2 Litre Yakıyor 300 Beygir Güç Üretiyor!

Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı
Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı

Hibrit araçlar gerçekten çok sağlam geliyor. Bu kez 100 km’de 2.2 litrelik tüketim değeri açıklanan Opel Grandland X Hibrit iddialı geliyor. Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı

Araba Dergisi, Araba Dergileri, Otomobil Dergileri, Araba Testleri, Araba Sürüşleri, Araba Yorumları

Araba Habercisi Dergisi

youtube.com/msemedya

Hibrit araçlar çok iddialı bir şekilde hayatımıza girmeye devam ediyor. Yakın geleceğin en önemli araçları olarak ön plana çıkan hibrit araçlar arasına bu kez iddialı kompakt SUV Opel Grandland X eklendi.

[irp posts=”4567″ name=”Araba Habercisi Dergisi Mayıs 2019 Sayısı Turkcell Dergilik’te İndirme Linki Haberde!”]

Hibrit otomobillerin gelişimi son hız devam ediyor. PSA tarafından satın alınan Opel bu yönde çok önemli bir atak yaptı. İddialı kompakt SUV modeli Grandland X’in hibrit versiyonunu tanıtan Opel sadece ekonomik tüketim değil performans konusunda da çok iddialı bir başlangıç yaptı.

Açıklanan bilgilere baktığım zaman fabrika tüketim değerlerinde 100 kilometrede sadece 2.2 litre yakıt tüketimi ile yetinebildiğini görüyorum. Bu sonuç tüm dizel motorların tüketim başarısını geride bırakacak kadar iddialı.

Opel yönetimi sadece yakıt tüketimi verisiyle de sınırlı kalmıyor ve performans açısından da göz dolduran bilgiler açıklıyor. Araçta 1.6 litre turbo 200 beygir güç üreten benzinli motor görev yapıyor. Bu motora toplam 109 beygir güç üreten iki tane de elektrikli motor eşlik ediyor. Toplam verilerine baktığım zaman Opel Grandland X Hibrit 300 beygir güç üretiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede tamamlarken, fabrika verilerine göre 219 km/s son hıza ulaşabiliyor.

Hem sürüş sırasında hem de prize takarak şarj edilebilen bir hibrit sistemi kullanan araç elektrikli motoruyla 50 kilometre boyunca ilerleyebiliyor. Elektrik motorları 1.30 saat gibi kısa bir süre içinde şarj edilebiliyor. Aracın bu yılın sonunda satışa sunulması bekleniyor. Opel Grandland X Hibritin ortaya çıkması ile birlikte gözler PSA Grubu’nun bir diğer iddialı kompakt SUV modeli Peugeot 3008’e çevrildi. Büyük ihtimal önümüzdeki günlerde 3008 için de aynı kombinasyon açıklanacaktır.

[irp posts=”4327″ name=”Yeni Audi A7 Sportback Test Sürüş İzlenimlerim arabam.com’da yayınlandı!”]

Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı

Araba Habercisi Dergisi

Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı
Opel GrandlandX Hibrit Tanıtıldı

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba