Altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçilirsem otomobil fiyatlarıyla ilgili ne yapacağım demişti?

Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv.
Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv.

Altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçilirsem otomobil fiyatlarıyla ilgili ne yapacağım demişti? Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv. ötv indirimi Kemal Kılıçdaroğlu,

YOUTUBE KANALIM

Aylar öncesinde Otomotiv Özel Tüketim Vergisi ÖTV ile ilgili Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bir seçim vaadi gelmişti. Altılı masanın adayı olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada şunları söylemişti: “İktidara geldiğimizde ivedilikle, kolaylıkla çözebileceğimiz sorunlar maalesef muhalefetteyken zaman alabiliyor. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum, özellikle ÖTV.

Türkiye’de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV’yi ödüyoruz. Yetmiyor, verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz, üstüne motorlu taşıtlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına.

Almanya’da 15 bin Euro olan bir aracın fiyatı bizde vergilerle 500 bin TL’yi aşıyor. Nüfusumuzun yüzde 95’inin artık sıfır araç alma ihtimali kalmadı. İlk yapacağımız işlerden biri 1.6 altı motorlu otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık 4’te 1’i oranına indirmek olacak. Gençlerin ilk otomobil alma konusunda ÖTV yok demiştim, o baki. Hafif ticari araçlarda da vergileri indireceğiz. Özetle bugün ikinci el olarak satılan arabanın parasıyla sıfır araba alabileceksiniz. Tek yapmanız gereken şimdilik araba alımını ötelemek.”

Bu açıklamadan anladığım eğer Kemal Kılıçdaroğlu seçilirse 1.6 litre altındaki motora sahip araçlarda ÖTV oranları şu şekilde olacak.

Yüzde 45 yerine yüzde 11

Yüzde 50 yerine yüzde 12,5

Yüzde 60 yerine yüzde 15

Yüzde 70 yerine yüzde 17,5

Yüzde 80 yerine yüzde 20

Araba Yok Kampanya Çok! Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfası 6 Mart 2023 yayında!

Araba Habercisi Şubat 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergi bu ay 5. Yıl Sayısı ile karşınızda.

Araba Habercisi Dergisi 48. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 48. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Şubat 2023 sayımızla birlikte dergimizi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 48. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı indir!

Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv.

Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv.

Otomobil Fiyatları Kemal Kılıçdaroğlu ötv.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

0 km araba kampanyaları Nisan 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba