Tofaş Fabrikası’nda hangi modellerin üretileceğini Avrupa basını açıkladı! Doblo ya da Rifter değil!

Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi
Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi

Tofaş Fabrikası’nda hangi modelin üretileceğini Avrupa basını açıkladı! Doblo ya da Rifter değil! Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi. Tofaş ne üretecek? Tofaş 2025 üretimleri.

YOUTUBE KANALIM

Tofaş tarafından KAP’a yapılan açıklamada 2025 yılının başında başlayacak üretim için şu detaylara yer verilmişti: “Tipo/Egea modelinin Tofaş tarafından Türkiye’de satışı ve ihracatı için üretiminin 31 Aralık 2025 tarihine kadar uzatılmasına; ayrıca 2025 yılı başından itibaren beş marka için öngörülen yeni “K0” modelin hafif ticari araç ve “Combi” versiyonlarının Türkiye’de münhasır üretim ve satış hakkının Tofaş’a verilmesine ve gerekli yatırımlara başlanmasına; 2023 yılı Temmuz ayı içerisinde gerçekleşmesi öngörülen yeni model hazırlıklarının başlangıcına kadar Türkiye’de satılmak üzere Doblo modelinin üretimine devam edilmesine ve bu doğrultuda Tipo ve Doblo modellerinin üretimine ilişkin mevcut anlaşmalarda gerekli tadillerin yapılmasına; Fiorino modelinin üretiminin 31 Aralık 2024 itibariyle sonlandırılmasına ve Stellantis Grubu ile ortak iş alanlarının geliştirilmesine yönelik çalışmalarda bulunulmasına karar verilmiştir.”

Bu açıklamanın ardından akıllara Doblo ya da Rifter üretilecek diye gelmişti. Ancak durum böyle değil.

Altılı masanın adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçilirsem otomobil fiyatlarıyla ilgili ne yapacağım demişti?

Aşağıdaki bilgileri Europe AutoNews internet sitesinde okudum.

Stellantis’in orta boy hafif ticari araçları günümüzde Fransa’nın Hordain şehrinde, Vauxhall modelleri İngiltere’nin Luton kentinde üretiliyor. Bunlar arasında Peugeot Expert/Traveller, Citroen Jumpy/Spacetourer, Opel ve Vauxhall Vivaro/Zafira Life ve Fiat Scudo/Ulysse yer alıyor. Toyota Proace/Proace Verso da bir anlaşma kapsamında Hordain’de üretiliyor.

Bu konuda bir Stellantis sözcüsünün, Bursa’daki Tofaş fabrikasındaki üretimin Hordain ve Luton’daki mevcut orta boy hafif ticari araç üretimini sona erdireceğini söyledi. Stellantis sözcüsünün, Türkiye’de üretilen orta boy hafif ticari araçların Citroen, Fiat, Opel, Peugeot ve daha sonra isimlendirilecek beşinci bir marka için olacağını söyledi. Toyota burada üretim yaptığı için durum ne olur bilmiyorum ama yüksek ihtimal Proace/Proace Verso modelleri de bu üretim planının içinde olacak.

İşte durum bundan ibaret. 2025 yılından itibaren bu modeller Türkiye’de üretilmeye başlayacak. Durum böyle olunca Ford Otosan’ın ardından Tofaş da ticari araç üreten bir marka olacak. Elbette sürpriz bir otomobil üretimi bu planlara eklenmezse.

Araba Yok Kampanya Çok! Araba Habercisi Otomotiv Gazete Sayfası 6 Mart 2023 yayında!

Araba Habercisi Şubat 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi.

Araba Habercisi Dergisi’nin Şubat 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergi bu ay 5. Yıl Sayısı ile karşınızda.

Araba Habercisi Dergisi 48. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 48. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Şubat 2023 sayımızla birlikte dergimizi web sitemizden de ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 48. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Araba Habercisi Dergisi Şubat 2023 sayısı indir!

Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi.

Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi

Tofaş Stellantis 2025 fabrika üretimi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba