Otomobili Yatırım Aracı olarak görenler faizi takip ediyor! 0 km Araba Arz Talep Dengesi değişiyor!

Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023
Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023

Otomobili Yatırım Aracı olarak görenler faizi takip ediyor! 0 km Araba Arz Talep Dengesi değişiyor! Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Son iki yıldır, özellikle bu yıl otomobili yatırım aracı olarak görenlerin sayısı bir hayli arttı. Açıklamalara baktığım zaman sıfır km araç satışlarının yüzde 40’ına varan oranlarda bu şekilde satın alındığını düşünenleri görüyorum. Ben bu rakamın daha fazla olduğunu düşünüyorum. En az yarısı, hatta biraz daha fazlası olabilir.

Peki son dönemlerde otomobili yatırım aracı olarak görenlerin fikirleri neden değişiyor? Sözü çok fazla uzatmaya gerek yok: Bankaların paraya verdiği faiz getirisi artıyor. Geçmiş dönemlerde olduğu gibi yastık altı parasını değerlendirmek isteyenler faiz kararlarını takip ediyor. Bu son derece normal bir durum. Araba satın almak ve riske girmek istemeyenler mevduat faizlerini izliyor.

İyi ama neden faiz kararlarını takip ediyorlar? Biliyorsunuz Merkez Bankası son faiz kararında beklenmeyeni yaptı ve faizi 750 baz puan artırarak yüzde 25’e çıkardı. Yıl sonu faiz beklentisinin yüzde 40 olduğunu dile getiren ekonomistler var. Çünkü faiz her yatırıma olduğu gibi otomobil yatırımına da ciddi bir alternatif. Eskiden olduğu gibi insanlar mevduat ile birlikte paralarını koruyabilecek duruma geliyorlar. Durum bu kadar basit.

Her zaman söylediğim gibi otomobil son dönemlerde para kazandırmış olabilir. Ama otomobil yatırım aracı değildir! Otomobil ihtiyaçtır!

Hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç piyasası bu iki açıklamaya kitlendi! Bu açıklamalarda ne var?

Araba Habercisi Yaz 2023 Sayısını Nerelerden Okurum? Tüm sayıları nerelerden okurum?

Araba Habercisi Dergisi’nin Yaz 2023 sayısı çıktı. 1992 yılından beri otomotiv gazetecisi olan Murat Tosun’un yönetiminde hazırlanan dergi nerelerden okunabiliyor? Dergimiz bundan sonra bedava indirerek, okunabiliyor.

Araba Habercisi Dergisi 53. sayısıyla karşınızda. Araba Dergileri arasında 53. sayısına ulaşan Araba Habercisi Dergisi’ni nerelerde okuyabilirsiniz. Dergimizi bağlantılardan da görebileceğiniz gibi web sitemizden ücretsiz olarak indirerek okuyabilirsiniz.

Google Play ya da App Store’dan Turkcell Dergilik uygulamasını indirerek okuyabilirsiniz. Ben uygulama indirmek istemiyorum diyorsanız Turkcell Dergilik web sitesi üzerinden de okuyabilirsiniz.

Dergimiz ayrıca dünyanın en büyük dijital dergi platformu Magzter üzerinden de yayınlanıyor. Uluslararası dergi platformu Magzter’e web sitesi ya da Google Play ve App Store’dan Magzter uygulamasını indirerek ulaşabilirsiniz.

MSE Medya Dergi Grubu Ailesi’nin bir üyesi olan Araba Habercisi Dergisi dergi çıkarmanın zor olduğu bu dönemde 53. sayısını görme başarısını göstererek benim için haklı gururlardan biri oldu.

Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023.

Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023

Otomobil Yatırım Aracı Değildir 2023.

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba