En Çok Satan Araçlar Tabloları Bu Arabaların Üretiminin Bitmesiyle Birlikte Sil Baştan Yeniden Yazılacak!

Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.
Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

En Çok Satan Araçlar Tabloları Bu Arabaların Üretiminin Bitmesiyle Birlikte Sil Baştan Yeniden Yazılacak! Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞLARI NEDEN DURDU?

Türkiye’de üretim yapan fabrikalarda önemli değişimler yaşanıyor. Türkiye’nin en çok satan otomobillerinin üretimleri teker teker bitiyor. Her zaman gördüğümüz satış listelerinde sıralama sil baştan yeniden yazılacak. Önemli satış rakamlarına ulaşan fabrikalar orta boy hafif ticari araç üretimine yoğunlaşıyor. Tofaş Fabrikası’nda büyük bir değişim yaşanıyor. Türkiye’nin en çok satan ticari araçlarından olan Doblo’nun üretimi bitti. En çok satan araçlardan biri olan Fiat Fiorino’nun üretimi de 2024 yılının sonunda bitecek. Tofaş’ın ve Türkiye’nin gururu Egea modeli içinse 2025 sonuna gelindiğinde yolun sonu gelecek. Bu modelin üretiminin uzamasıyla ilgili görüşmeler yapılıyor.

Geride bıraktığımız Temmuz ayında Türkiye’nin en çok satan ikinci aracı olan Ford Tourneo Courier modelinin Türkiye üretimi de sona erdi. Ford Tourneo Courier üretimi yine Ford Otosan tarafından yapılıyor ama Türkiye yerine Romanya tercih edilmiş durumda. Bu modelin ne kadar satacağını zaman gösterecek. Ford Otosan Türkiye Fabrikası’nda hem Ford hem de Volkswagen için orta boy hafif ticari araç üretilecek. Koç Holding’in iki şirketinin Türkiye Fabrikaları’nda büyük değişimler yaşanıyor ve iki fabrikada orta boy hafif ticari araç konusunda çok büyüyor. Burada bahsettiğim konu en çok satan araçlar tablosunda yaşanacak değişim. Yakında farklı markalar sıralamada yükselecek.

Sıfır kilometre birçok araca ulaşım konusunda sıkıntı kalmadı! Sıfır Faizli kampanyalarını görürüz!

Honda Türkiye Civic sonrası ne durumda?

Honda, Türkiye’nin en çok satan otomobil modellerinden biri olan yerli üretim Civic Sedan modelinin üretimini 2021 Eylül ayında bitirdi. Bununla da sınırlı kalmadılar, fabrikayı da kapattılar. Avrupa’da istenen başarıyı bir türlü yakalayamayan Honda’nın aldığı en kötü kararlardan biri bu oldu. Geride bıraktığımız 7 ayda rekorlar paramparça olurken ithal Honda Civic Sedan modelinden toplam 3.498 adet satılmış. Üretiminin biteceğinin belli olduğu 2021 yılının ilk 7 ayında bile 14.326 adet yerli üretim Civic Sedan satılmıştı. Bugünlerde Honda Türkiye’yi satış rakamları açısından sırtlayan model City oldu. Ancak marka imajı açısından Honda Türkiye en önemli kozunu kaybederken yollarda en çok dolaşan 0 km Honda otomobil City olarak kaldı. Markanın Amiral Gemisi Honda Accord ise geride bıraktığımız 7 ayda 1.294 adet satabilmiş. Oysa Volkswagen Passat gibi efsane bir otomobil artık Türkiye’de satılmıyor. Yani Honda Türkiye bu boşluktan da yararlanamamış durumda.

Siz sordunuz ben hazırladım! İşte Türkiye’deki tüm SUV modellerin satış rakamları! Tam 90 SUV!

Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

Elektrikli satışı 100 bini geçer!

2024 yılından itibaren Türkiye’de de elektrikli otomobil sayısı hızlı bir şekilde artacak. Togg satış hedefi tutarsa 2023 yılını 50 bin adetle tamamlayacağız. 2024 yılında Togg hedefinin artması ve yeni marka, modellerle satışlar 100 bini geçer.

Oto ekspertiz rekabeti artıyor

Anadolu Grubu şirketlerinden Çelik Motor, yeni ekspertiz markası Carwizz Oto Ekspertiz’i tanıttı. “Carwizz Oto Ekspertiz, yeni nesil mobil ekspertiz deneyimi ile sektöre yön veriyor” açıklamasıyla bu sektördeki rekabet arttı.

0 km pazarında işler değişiyor

0 km otomobil pazarıyla ilgili geçtiğimiz hafta yapılan açıklamalarda işlerin değiştiği konusu gündeme geldi. 0 km araçların bulunur olmasıyla, markaların 0 faizli taşıt kredilerine bile başlayacakları iddia edildi.

Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

Otomotiv Gazete Sayfaları 21 Ağustos 2023.

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba