Otonom Arabalar Ne Kadar Güvenli?

Otonom Araçlar Güvenli mi
Otonom Araçlar Güvenli mi

Sürücüsüz Arabalar Güvenli mi, Otonom Otomobiller Güvenli Mi, Sürücüsüz Otomobiller Güvenli mi, detaylar haberde. Otonom arabalar her ne kadar kullanım kolaylığı sağlasa da akıllarda büyük bir soru işaretini hala barındırıyor. ‘Ne kadar güvenli?’ Otonom Araçlar Güvenli mi?

Araba Habercisi Dergisi, Araba Testleri, Araç Testleri, Otomobil Testleri.

youtube.com/msemedya

Bir çok otomobil ve teknoloji firması başta ABD ve Çin olmak üzere pek çok yerde otonom araçların testlerini yapıyor. Yeni otonom teknolojileri tanıtıyor. Ancak bu teknolojilerin ne kadar güvenli olmaları gerektiği konusunda hala net bir yasal düzenleme yapılmadı.

Uber’in Teknoloji Grubu Başkanı Nat Beuse yaptığı açıklamada ‘Otonom araçların güvenliği konusunda tek bir standart olamaz’ dedi. 2018 yılının Mart ayında Uber’in otonom aracının karıştığı ölümlü kaza sonrasında şirketin güvenlik yaklaşımını yeniden gözden geçirdiğini belirtti. Genel olarak Uber araçlarının güvenlik konusunda sürekli iyileştirmelere tabi tutulduğunu da ekledi. Uber’in çizdiği güvenlik çerçevesinin ana ilkesi ‘kabul edilebilir derecede güvenli’ olarak belirtiliyor. Ancak otomotiv güvenliği alanında neyin kabul edilebilir olacağını tanımlamak, teknik ve yasal anlamda zorlu bir durum oluşturuyor.

2020 Mazda2’nin Satış Fiyatı Belli Oldu!

Otonom araçların testleri konusundaki bir diğer tartışılan konu ise bu araçların güvenliğinin test edilmesi için en az 1.000.000 km. yol yapmaları gerektiği olarak öne çıkıyor. Otonom teknolojiler geliştiren Pronto firmasından Robbie Miller ise bu görüşe katılmayanlardan. Çünkü çok kilometre yapmanın bir kalite ölçütü olmadığını ve hatta sürücüleri ve yayaları riske attığını belirtiyor. Bu görüşe katılanlar arasından Volvo’nun üst düzey teknik yetkilisi Trent Victor da bulunuyor. Victor, test yapılan kilometrenin artırılmasının yerine gerçek hayat senaryolarındaki testlerin artırılması gerektiğini söylüyor. Gerçek trafik koşullarında aniden bir yaya çıktığında normal bir sürücünün 0.6 saniye içinde tepki verdiğini ama otonom sürüş sisteminde bu sürenin 0.2 saniye olduğunu belirtti.

Otonom araçların güvenliği konusundaki tartışmalar kısa sürede durulacak gibi gözükmüyor. Ancak otonom teknolojileri geliştiren firmaların her geçen gün daha iyi bir sistem sunma çalışmaları da devam ediyor. Yasal düzenlemeler ne zaman yürürlüğe girer bilemiyoruz ancak kısa bir süre içinde artık kendi aracımızda dilediğimiz zaman kullanabileceğimiz özel bir şoföre sahip olacağımız kesin gibi duruyor.

[irp posts=”9962″ name=”Araba Habercisi Dergisi Aralık 2019 Sayısı Çıktı!”]

Fiat’ın Red Dot Ödüllü Konsept Modeli Centoventi 500 km Menzil Bile Sunabiliyor!

Otonom Araçlar Güvenli mi? Araba Habercisi Dergisi.

REKLAM

REKLAM

REKLAM

ARABA HABERCİSİ BAHAR 2024 SAYISI

Otomobil Dergileri Araba Habercisi Murat Tosun 2024

OTOMOTİV GAZETE SAYFASI

ikinci el araba pazarı 2024 Mart

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba

Youtube Murat Tosun Araba